Veteran Nejt Dijaz lansira svoju ličnu promotivnu kompaniju Real Fight Inc.

Tridesetsedmogodišnji veteran Nejt Dijaz, priprema se za suočavanje protiv zvezde u usponu Kamzata Čimaeva i njihovu UFC 279 borbu, koja će se održati 11. septembra i predstavljati njegovo poslednje zvanično pojavljivanje u ovom šampionatu...

Međutim, legendarni Dijaz ipak ne želi da se u potpunosti oprosti od svog voljenog sporta i najavljuje lansiranje svog ličnog promoterskog kluba Real Fight Inc.

Iako je Dijazu ostala svega jedna borba u njegovom UFC ugovoru, borac iz Stoktona ipak planira da se u potpunosti ostvari u sportu. „Novi projekat nema nikakvog uticaja na njegov status borca, što je polje u kome će on ostati itekako aktivan“, napisao je Dijazov tim u zvaničnoj izjavi. “Real Fight Inc. predstavlja ekspanziju Nejtovog poslovanja u sportu u kome je gotovo dvadeset godina“.

Dijaz će podneti zahtev za svoju promotersku licencu u narednih nekoliko nedelja i uskoro će početi da regrutuje borce širom sveta kako bi predstavljali njegov brend, bilo da se radi o budućim prospektima ili već proslavljenim imenima.

UFC 279 borba predstavljaće prvi Dijazov povratak u oktagon od njegovog poraza u meču protiv trenutnog UFC velter šampiona Leona Edvardsa, koji je pretrpeo prošlog leta u UFC 263 susretu. Ova borba je došla pod lupu javnosti i izazvala je brojne kontroverze, jer su pojedini stručnjaci kritikovali šampionat što je upario Dijaza sa nemogućim protivnikom. Sa ukupnim rezultatom od 11-0, Kamzat Čimaev je trenutno jedan od najperspektivnijih UFC boraca i predstavlja velikog favorita u narednom meču.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nate Diaz (@natediaz209)

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group