2018 Bentley Continental GT3

Bentley je skinuo zaštitne pokrivače sa svog najnovijeg modela i predstavio sportski automobil koji je spreman da pokori svaku trkačku stazu...

Bentley je kompanija koja proizvodi najskuplje i najluksuznije automobile na svetu. Ovo ime postalo je sinonim za raskoš, biznis i luksuz i zbog toga je Bentley sve iznenadio kada je predstavio GT3 model koji je očigledno trkačka zver.

GT3 je trkačka verzija najnovijeg Continetal modela koja je kreirana samo sa jednim ciljem, a to je da dominira na stazi i da osvaja pobedničke podijume. Prošla GT verzija ostvarila je neverovatne rezultate, pa je tako Bentley svojem imenu pripisao 120 osvojenih podijuma i 45 pobeda što je impresivan rezultat. Kreatori ovog automobila tvrde da će novi GT3 biti još bolji i uspešniji i da će uplašiti sve ostale vozače.

Šasija automobila kreirana je od izdržljivog aluminijuma, pa težina ovog auta iznosi 1300 kg. Iako je možda teži od ostalih takmičarskih autombila, GT3 to dopunjuje sa snažnim 4.0 V8 litarskim motorom koji ima duple turbo punjače i koji proizvodi 550 konjskih snaga.

Najimpresivniji detalji na ovom modelu, pored motora, defnitivno jeste čitava karoserija koja je vrlo agresivna i aerodinamična. Bentley je mesecima sprovodio eksperimetne u vazdušnim tunelima kako bi kreirao najbolju aerodinamiku i kako bi omogućio da ovaj automobil ima ekstremno ubrzanje i najveću maksimalnu brzinu.

Cena GT3 modela nije objavljena i ovaj automobil biće korišćen samo u trkačke svrhe, što znači da će samo iskusni vozači dobiti priliku da ga provozaju. On je posebno dizjaniran kako bi učestvovao u trkama od 24 časa, pa jedva čekamo da vidimo kako će se pokazati na stazi.

Foto: Luxatic

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group