Vožnja - Automobili

Formula 1 prodata!

Medijski džin iz Severne Amerike, Libery Media, je potrvdio da je kupio Formulu 1 za 8 milijardi dolara!

U obaveštanju, kompanija je potvrdila da će inicijalno preuzeti 18.7 procenata Formule 1 u keš transakciji vrednoj 746 miliona dolara. Dodatno, Chase Carey, potpredsednik 21st Century Fox, će postati novi direktor i raditi zajedno sa nosiocem komercijalnih prava Bernie Excclestone-om. 

U inicijalnoj saradnji, CVC Capital Partners će zadržati većinski deo u Formuli 1, ali će posle odobrenja, Liberty Media preuzeti 100% akcija koje drži Delta Topco, krovna kompanija Formule !. 

Medijska kompanija će investirati 4.4 milijarde u Formulu 1, a preuzeće i 4.1 milijardu dolara duga koje Formula 1 ima. Sve u svemu, ukupna cifra će biti preko 8 milijardi dolara!

Novi predsednik, Chase Carey u izjavi kaže: "uzbuđen sam što ću preuzeti ulogu predsednika Formule 1 i imati priliku da radim pored Bernia Ecclestone-a, CVC kompanije, kao i tima Liberty Media. Divim se Formuli 1 kao jednom unikatnom globalnom sportskom brendu koji privlači stotine miliona fanova svake sezone širom sveta. Vidim veliku priliku u tome da nastavimo da razvijamo Formulu 1 i da svi imaju benefite od toga i sport i fanovi i kompanija". 

O.R:

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group