Vožnja - Automobili

Koenigsegg One za šest miliona dolara

Koenigsegg One, je jedan od najboljih supersport automobila, uprkos njegovoj “đavolje” visokoj ceni…

Ovo je zaista unikatni automobil, pa je samim tim i njegova cena odgovarajuća. Prvi primerak, odnosno prototip ovog automobila, poslužio je kao platforma za prilagođavanje svih parametara i finesa koje ovo ekstremno čudo na četiri točka može da ponudi. 2014.godine, ovaj automobil bio je izložen na ženevskom sajmu, a Kristian von Koenigseg i njegov tim su ga u međuvremenu vozili i razvili neke nove detalje, poput turbine sa varijabilnom geometrijom, sistema aktivne geometrije i istrajnosti delova koji su napravljeni od 3D štampanog titanijuma.

Ovo je prvi automobil u svetu koji ima veoma specifičnu snagu, odnosno 1 konjsku snagu, po 1 kilogramu svoje težine. Od 0 do 300, ovaj automobil ubrzava za 17.95 sekudi. Nakon opsežne renovacije u proizvodnim pogonima, novi Koenigsegg One će biti dostupan za kupovinu od idućeg meseca. Sa blizu 100.000 kilometara na meraču pređenog puta, ovaj lepotan će vas koštati oko 6 miliona dolara. 

Lux Life

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group