Lekler ostaje u Ferariju do 2024. godine

Mladi vozač se odlično pokazao u ovoj sezoni ...

22-godišnji vozač potpisao je petogodišnji ugovor sa ekipom iz Maranela i tako sebi osigurao mesto u jednom nad najpoznatijih i najboljih F1 timova svih vremena. Lekler je ove sezone pokazao veliku zrelost, još veće znanje i uspeo je da se bori sa titanima kao što su Hamilton, Botas, Fetel i drugi.

Sezonu 2019, završio je kao četvrti i uspeo je da bude ispred svog klubskog kolege i nekadašnjeg šampiona Sebastiana Fetela, što je mnoge iznenadilo. Zbog toga on je dobio novi ugovor koji mu obezbeđuje zaradu od 9 miliona evra po sezoni, što je za ovako mladog momka i te kako veliki uspeh.

U ovogodišnjoj sezoni, Lekler je imao 2 pobede, 4 najbrža kruga, 7 pol pozicija i 10 podijuma što je odličan uspeh i sigurni smo da će on sledeće sezone to nadmašiti. Sada samo ostaje da vidimo da li će Fetel i dalje biti vozač broj jedan, ili će možda sav teret u sledećoj sezoni pasti na mladog Leklera.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group