Vožnja - Automobili

Porsche predstavio Mission E Cross Turismo koncept

Kompanija Porsche odlučila je da se takmiči sa Teslom, pa je predstavila električni SUV koncept...

Na sajmu automobila u Ženevi je predstavljeno mnogo noviteta, ali Porsche je privukao dosta pažnje, jer je predstavio Mission E Cross Turismo koncept koji je zamišljen da bude crossover SUV vozilo koje će biti samo na električni pogon i koje će biti direktan konkurent Tesla automobilima.

Kao što verovatno znate, Tesla kompanija je trenutno vodeća u svetu kada je reč o električnim automobilima,  a pošto je naftnih derivata sve manje, čeka nas budućnost gde će električni autombili biti neizbežni. Zbog toga svi veliki proizvođači pokušavaju da unaprede električna vozila i da razviju tehnologiju koja će omogućiti da njihovi automobili budu efikasni i u budućnosti.

Mission E Cross Turismo je upravo automobil u koji se Porsche uzda da će napraviti pravu auto revoluciju. Ovaj autol je kreiran tako da bude savršeni crossover. Iako spada u klasu SUV vozila, on je manjih dimenzija i lako će se uklopiti u gradski saobraćaj i gužve.

Vizuelno, automobil je prelep i sadrži jasno prepoznatljivu Porsche liniju koja je unapređena i koja deluje dosta moderno i futuristički. Dodir budućnosti se možda najviše primećuje u enterijeru vozila koje je moderno, prostrano i koje sadrži ambijentalno osvetljenje i mnogobrojne opcije koje odaju utisak da se nalazite u svemirskom brodu, a ne u automobilu.

Međutim, najveća pitanja vezana su za elektro motor koji proizvodi 600 konjskih snaga i koji će omogućiti vozačima da brzinu od 0 do 100 km/h postignu za munjevitih 3.5 sekundi. Porsche navodi da će vozači sa jednim punjenjem moći da pređu razdaljinu oko 500 kilometara što je odlično i da će punjenje biti relativno brzo, tako da nećete morati da ostavljate automobil da se puni 12 sati i da tako gubite dragoceno vreme.

Cena još uvek nije poznata i Porsche ne želi da iznosi nikakve detalje vezane o novcu, ali smo sigurni da ovo vozilo budućnosti neće biti jefitno.

Foto: Carscoops

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group