Prve fotografije električnog Škoda Enyaq modela

Češki proizvođač napokon je otkrio kako izlgeda novo električno vozilo...

Ovog puta,  poznati proizvođač automobila objavio je nove dizajnerske fotografije koje nam omogućavaju najbolji pogled na spoljašnost, ali i na enterijer. Prvi električni model Škode zasnovan na modelu VW Grupe koja auto opisuje kao "progresivan, ekspresivan i dinamičan".

Kako Enyaq označava početak nove ere za češkog proizvođača automobila, njegov dizajn će odraziti taj skok. Električni SUV donosi nove linije i uravnotežene, dinamične proporcije, istovremeno stavljajući naglasak na praktičnost - nešto što ljudi uvek očekuju od Škode.

Šef dizajna eksterijera Škode Karl Neuhold govori o stilskim naglascima Enyaq modela, naglašavajući kako se proporcije razlikuju od proporcija prethodnih modela.

„ENYAQ ima kraći prednji kraj i izduženu liniju krova. Ovo stvara vrlo dinamičan izgled i pretvara ga u poslovni „svemirski šatl“, kaže dizajner i dodaje da je njegova najveća snaga njegov prednji kraj.

„Svesno ističemo karakterističnu Škodinu rešetku na našim električnim vozilima, jer je ovo momentalno prepoznatljiva karakteristika marke. Potpuno nova LED svetla i dnevna svetla takođe su posebno privlačna “, kaže Neuhold.

Kupovina u asortimanu Enyaq trebalo donosi vam model sa početnom snagom od 146 KS i baterijom od 55 kWh za ukupan domet do 340 km. Sledeći agregat sa srednjim specifikacijama dolazi sa 178 KS, baterijom od 62 kWh i dometom od 390 km, dok vodeća verzija sa zadnjim pogonom dobija 201 ks, bateriju od 82 kWh i domet do 500 km.

Na kraju, tu su i varijante pogona na sva četiri točka, sa modelom od 262 KS koji takođe ima bateriju od 82 kWh i ukupan domet od 460 km, plus Enyaq RS sa svojih 302 KS, koji pruža ultimativne performanse.

Foto:Carscoops/Motor 16

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group