Vožnja - Automobili

Suzuki Ikigai – novi koncept automobila budućnosti

I Suzuki kompanija je odlučila da velikim korakom zakorači u budućnost...

Dizajniran od strane Samuela Erika Pikarinia, Ikigai ima oblik kupea sa dvoje vrata i dizajnom koji kao da dolazi iz 3. milenijuma. Ne deli ništa zajedničko sa trenutnim Suzukijevim proizvodnim modelima, ali to nije ništa loše, jer nijedan aktuelni model japanskog proizvođača automobila nema posebno uzbudljiv dizajn.

Na prednjoj strani Ikigai koncepta nalazi se tanki set LED lampi, set velikih ventilacionih otvora, providna hauba, dok se tradicionalna rešetka gubi. To je zato što je ovo vozilo dizajnirano tako da ima električni pogonski sklop koji bi uključivao male motore na svakom od točkova.

Kao i svaki moderni konceptni automobil, Ikigai ima skup masivnih točkova i malenih kamera na mestu tradicionalnih retrovizora. Lukovi zadnjih točkova su posebno istaknuti i zaista upadaju u oči, što dodatno doprinosi jedinstvenoj privlačnosti vozila.

Kad smo kod zadnjeg dela, to je možda najprivlačniji deo spoljašnjosti Suzuki-ja i ima horizontalnu LED traku i jedinstveni krov sa dva aktivna spojlera..

Futuristički izgled nastavlja se u kabini i uključuje digitalnu kontrolnu tablu koja se obavija oko cele kabine. Upravljač je inspirisan trkačkim automobilima i poseduje digitalni  displej, dok su sedišta montirana direktno na pod.

Foto:Carscoops

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group