Od života u vihoru droge i alkohola do brojnih nagrada i kultnog statusa na glumačkoj sceni

Kolin Farel je jednom prilikom priznao koliko je tačno nedozvoljenih sredstava i alkohola konzumirao pre nego što je u potpunosti promenio svoj život...

Četrdesetšestogodišnji glumac trenutno je veoma cenjen zbog svoje uloge u The Banshees of Inisherin naslovu, u kome glumi zajedno sa Brendanom Glisonom. Za ovaj film zadužen je Martin Mekdonag i on predstavlja pravi hit, koji je već okićen na dodeli Zlatnog globusa, sa Farelom koji je kući odneo nagradu za Najboljeg glumca u žanru komedije.

Za ovaj film se očekuje da bude veliki konkurent i na dodeli Oskara takođe, sa posebnim nagradama za Farela i Glisona koji u njemu igraju dva prijatelja koji žive u Irskoj dvadesetih godina prošlog veka. Međutim, u svojim počecima i mladosti, Farel je bio dobro poznat kao čovek koji ima problem sa opojnim supstancama i preteranom konzumacijom alkohola.

Kolin Farel je sada svoj život postavio na pravi put, potpuno ga izmenivši, a kako deluje to je izveo u pravom momentu, jer kako je sam priznao u jednom radio intervjuu, pravac u kom se on kretao i količina droge i alkohola koje je konzumirao tokom nedelje, vodile su ga samo u jednom smeru koji se kretao nizbrdo kao tobogan.

Tokom ovog intervjua, Farel je izjavio: „Išao sam samo jednim putem – dole. Bio sam sklon samodestrukciji, što je slučaj i danas. Došao sam dotle da sam završio kod psihijatra, koji mi je rekao da zapišem koliko sam količinski konzumirao i šta tokom nedelje. Kada sam sve preneo na papir saldo koji je i mene zaprepastio glasio je u proseku - dvadeset ekstazija, četiri grama kokaina, šest grama spida, 14 grama hašiša, 3 flaše Denijelsa, 12 flaša crvenog vina, šezdesetak piva i oko četrdeset cigareta dnevno. Psihijatar me je samo pogledao i pitao ’da li smatrate da ste depresivni?’“.

Na kraju, želja za promenom stigla je iznutra za Kolina, ali ono što mu je usput najviše pomoglo jeste činjenica da je dobio novu svrhu kada mu se dete rodilo. U to vreme, slavni glumac je izjavio: „Volim decu, ali sam zabrinut zbog podizanja deteta u ludnici koja je moj život bio. Da li je to fer za njega? Da li ću biti u mogućnosti da prestanem da mislim o sebi dovoljno dugo?“. Naravno, Farel je u svemu tome i uspeo, ostajući trezne glave sada već duže vreme.

Međutim, kako sam priznaje, stvari ni danas nisu lake, izjavivši u jednom članku 2021. godine: „Nakon gotovo dvadeset godina opijanja na način na koji sam ja to radio, trezveni svet ostaje prilično strašno mesto. Stići kući i ne iskoristiti podršku nekoliko pića, samo kako bi se smirili nervi, definitivno predstavlja zadivljujuću stvar“.

Uprkos njegovim problemima u prošlosti, njegova karijera je veoma uspešna i poslednji naslov spreman je za sezonu uspeha i nagrada, sa Farelom koji je već pokupio jednu na dodeli Zlatnog globusa, prilikom čijeg prihvatanja je izjavio: „Nikada nisam očekivao da moji filmovi pronađu publiku, a kada god u tome uspeju, za mene je to potpuno šokantno“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group