Tom Hardi otkriva kako se za par nedelja napucao za ulogu Čarlsa Bronsona

Tom Hardi je najverovatnije jedan od najvećih modernih glumaca Velike Britanije, sa naslovima kao što su Venom, Dark Knight Rises i Mad Max: Fury Road, koji su samo neki od brojnih velikih hitova koje ima iza sebe…

Međutim, jedna stvar koju verovatno malo ko zna vezano za Hardija, jeste posvećenost koju on uključuje kako bi osigurao ulogu i bio autentičan svom karakteru koliko god da je to moguće.

U filmu iz 2008. godine, baziranom na istinitoj priči, Hardi igra Majkla Petersona, poznatijeg kao Čarls Bronson, koji se smatra najnasilnijim kriminalcem u Velikoj Britaniji, koji je gotovo čitav život proveo po samicama kako ne bi naudio drugim zatvorenicima ili stražarima.

Ne samo da je kontroverzni lik ovog čoveka zarobljenog u sistemu bio težak za Hardija na filmu, već je on morao da se ugoji više od tri kilograma nedeljno za njegovu ulogu. U jednom intervjuu vezanom za film, Hardi je otvoreno govorio o tome: “Ovo je bila trka sa vremenom. Nismo imali sata za protraćiti, tako da sam ja počeo da proždirem sve kako bi mi guzica brzo postala dovoljno debela”.

“Za Bronsona sam se gojio oko tri kilograma nedeljno, bez steroida. Na kraju sam nabacio nešto manje od šesnaest kilograma gutajući piletinu i pirinač, koji su mi bili uzdanica dijete tokom dana. Zatim tu su bili pice, Häagen-Dazs i Coca-Cola, ništa preterano zdravo doduše, ali krajnje efikasno za dodavanje kilaže.”

“Trebalo je da dodam sloj masti na svoje telo, zbog toga što je Bronson u svojoj mladosti bio krupan čovek, pravi harambaša. Moja ishrana je bila potpuno oslobođena stresa jer nisam težio ka izgledu Brus Lija i nismo želeli da smršam”, dodao je Hardi. Uprkos svojoj intenzivnoj tovnoj prehrani, glumac je naglasio da su određeni delovi u kojima je trebalo da se napuca bili ključni kako bi izgledao kao Čarls, jer ovaj čovek nije bio krmak, već krupni kolos i tabadžija.

“Moj pristup se zasnivao na brojnim ponavljanjima koja su slala poruke mojim mišićima”, izjavio je Hardi. “Ovo im je pomoglo da rastu na način koji se ne može izvesti u teretani. Kako biste dobili guste mišiće, potrebne su vam određene i specifične vrste treninga. Kako bih postao Čarli Bronson, trebalo je da na brzinu nabacim kilažu na svoje podlaktice, ramena, bicepse i vrat. U vreme kada sam završio pripreme, moje noge su igledale kao slamčice u poređenju sa gornjim delom.”

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group