Tvorac Borata oslobođen optužbe zbog mahanja 'pedofil detektorom' oko bivšeg sudije

Saša Baron Koen konačno je dobio pravnu borbu protiv bivšeg sudije Vrhovnog suda u Alabami, Roja Mura, nakon što je zvezda Borata mahala oko ovog čoveka ’pedofil detektorom’...

Mur je pokrenuo proces težak 95 miliona dolara protiv glumca nakon što se pojavio u njegovom satiričnom televizijskom programu Who Is America? 2018. godine

Bivšem Republikanskom kandidatu za Senat, koji je poznat po svojim stavovima protiv gej brakova i javnom isticanju deset Božijih zapovesti, javljeno je od strane producenata da je dobio nagradu zbog podrške koju pruža Izraelu. Naravno, ovo je bila nameštaljka i umesto nagrade pojavio se Koen kao Eran Morad, kako bi razgovarao o moći izraelske tehnologije, pre nego što je krenuo da maše ’pedofil detektorom’.

„Ispostavilo se da seksualni prestupnici, ali posebno pedofili luče jedan tajni enzim 4H DHT, koji je zapravo uočljiv“, izjavio je Koen skriven iza svog karaktera tokom jednog dela intervjua. „On beleži tri puta veći nivo nego kod ne perverznjaka“, dodao je Morad. Neuspeli kandidat za senatora tokom 2017. godine našao se u žiži javnosti nakon što ga je nekoliko žena optužilo za seksualne napade dok su bile tinejdžerke, a on u svojim tridesetim godinama, preneo je The Washington Post.

Bivši sudija Vrhonog suda u Alabami odbio je da odgovori na ove navodne optužbe i protiv njega nikada nije pokrenut ni jedan postupak. Međutim, ove tvrdnje su bile više nego dovoljno dobar razlog Koenu da svrati do njega i priredi pravu malu predstavu, mašući uređajem koji je pištao na sav glas oko Mura.

Mur koji je potpisao ugovor pre nego što se pojavio pred kamerama nije ovo prihvatio kao dobru šalu, udaljivši se sa snimanja gotovo odmah nakon što su stvari krenule čudnim tokom. Mur je zatim tvrdio da su uslovi koje je on potpisao pre pojavljivanja u Koenovom šou bili nesprovodivi jer je on njih potpisao pod lažnim izgovorom.

On je zatim tužio Koena, ali je Okružno tužilaštvo SAD u Njujorku odbacilo slućaj kao neosnovan. Mur je podneo žalbu, ali je sada ponovo izgubio. Sudeći prema lokalnim izvorima, Drugo žalbeno veće Njujorka na Menhetnu podržalo je odluku nižeg suda u kojoj stoji da je ugovor o emitovanju programa bio validan.

Troje sudija takođe je odlučilo da je ’očigledno farsični’ segment sa ’pedofil detektorom’ kreiran radi čiste komedije i da ni jedna razumna osoba ne bi u životu poverovala da takva naprava zaista može da postoji kao funkcionalni komad tehnologije. Mur doduše, nije shvatio stvari na taj način ili se možda samo našao prozvanim.  

„Predugo je američki narod bio podvrgnut lošoj etici Saše Barona Koena“, izjavila je Murova porodica za Associated Press. „Njegovo sitničarsko i prevarantsko ponašanje mora biti zaustavljeno. Žalićemo se ponovo.“

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group