Alpima preti rizik od lavina

Evropa je pod udarom pravog zimskog talasa koji donosi ogromne snežne padavine...

Ova zima nije bila nešto mnogo hladna i imali smo samo nekoliko dana ekstremnih minusa, ali zato snega imamo na pretek. Evropa je ovog meseca pod uticajem jakih snežnih oblaka koji donose velike padavine i ogromnu količinu snega. Najveći rizik, je naravno, na visokim planinama, gde je sneg konstantna pojava, a Švajcarski Alpi ovog puta predstavljaju veliku opasnost.

Na Alpima se nalaze najbolja skijališta na svetu i svake godine na stotine hiljada ljudi poseti ovo mesto u nadi da će imati najbolje skijaško iskustvo. Međutim, ove godine postoji ogromna opasnost od lavina i švajcarska vlada na to upozorava.

Palo je nekoliko metara snega i postoji dosta oblasti sa neutabanim snegom koje se nalaze pored ski staza. Zato upravnici skijališta savetuju da uvek skijate na obeleženim i sređenim skijalištima i da pratite upozorenja koja se svakog dana stavljaju na oglasnim tablama skijališta.

Švajcarci tvrde da će sve učiniti u njihiovoj moći da spreče lavine i da učine da  skijaši budu bezbedni, ali isto tako kažu da svi moraju biti na oprezu.

Dakle, ako ove zime idete na Alpe, pazite se brzih i opasnih lavina.

Evo kako izlgeda nalet lavine.

 

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group