Da li je konačno rešena misterija Bermudskog trougla

Grupa naučnika veruje da konačno ima odgovor na pitanje i priče koje okružuju Bermudski trougao…

Ova nova ideja nam govori da se zastrašujuća trougaona regija u Atlantskom okeanu može objasniti čudnim “heksagonalnim oblacima”, koji stvaraju “vazdušne bombe”. Posmatrajući satelitske slike priobalnih oblaka iznad Severnog Atlantskog okeana, meteorolozi su primetili čude šablone heksagonalnih otvora sa prečnicima i do 88 kilometara u formaciji oblaka. Kako se ispostavilo, ovaj bizarni fenomen se može videti i na zapadnom delu Bermudskog trougla, kao i na opasnog tački evropskog Severnog mora.

“Ovi tipovi heksagonalnih oblika u okeanu su u svojoj suštini vazdušne bombe”, objašnjava dr Rendi Cerveni, meteorology sa Univerziteta u Arizoni. “Oni se formiraju mikro-praskovima i predstavljaju eksplozije vazduha koje potiču od dna oblaka, koje potom udaraju o površinu okeana, kreirajući talase koji mogu biti zaista masivni”.

Naučnici veruju da ove “vazdušne bombe” mogu navesti vazduh da se pomera pri brzini od 273 kilometra na čas, što može biti razlog nestalih brodova u ovom delu sveta.

Čitav mehanizam teorije “heksagonalnih oblaka”, odnosno kako i zašto se formiraju, nije objašnjen u njihovom video snimku. Takođe, vredi pomenuti da ne postoji mnogo dokaza koji idu u prilog tome da je Bermudski trougao opasan koliko njegova reputacija tvrdi.

Ipak, na kraju možemo reći da je ova teorija bolja od ideje kapije prema drugoj dimenziji. Predlažemo vam da pogledate video ispod teksta i sami izvučete svoje zaključke.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group