Ćurka osvetnik mesecima teroriše stanovnike jednog američkog naselja

Više slika

Više slika

Jedno naselje postalo je žrtva pomahnitale ćurke, zbog koje su njegovi stanovnici krenuli da šetaju okolo sa naoružanjem kako bi se zaštitili...

U suštini veoma retko povezujemo ptice sa agresivnim ponašanjem, zbog čega ih ne vidimo kao opasne vrste, ali stanovnici Kon Rapidsa u Minesoti se ne bi sa ovim složili. Kada se opasna ćurka pojavila nešto pre Dana zahvalnosti, ovi ljudi nikada nisu posumnjali da napadi i panika koju može izazvati nevina ptica mogu potpuno blokirati ovo tiho naselje.

Do danas nije potpuno jasno da li je ova ptica odlutala nekome, ali je ostala na uilicama Minesote od tog hladnog novembarskog dana prošle godine. Stanovnici ovog naselja takođe ne znaju da li ćurka planira svoje napade, jer njena glava potpuno poplavi kada promeni svoje raspoloženje u ratno, ostavljajući ljude potpuno izbezumljenim. Iako je odavno već prevazišla pojam dobrodošlice, lokalci su ovoj ptici dali ime Gledis. U međuvremenu poneki je zovu Rejdži, ali je ime ovog ptičijeg osvetnika njihova najmanja briga u ovom trenutku.

Snimak ćurke koja se ne plaši štapova, polivanja vodom i drugih pokušaja teranja od strane lokalnog stanovništva počeo je da kruži različitim kanalima pre nekoliko meseci, a ova ptica bez straha može biti viđena u pokušajima ulazaka na posede, kljucanju guma na vozilima, pa čak i u jurnjavi za automobilima. Žena koja živi u ovom kraju, Rejčel Gros, tvrdi da u njenoj kući svi imaju oružije u slučaju da ova ćurka pokuša da ih  napadne.

Grosova je lokalnim medijima objasnila: „Ova ćurka je bukvalno preuzela naše živote. Ona nas napada svakoga dana. Prati me, penje se uz moje stepenice, pokušava da uđe u kuću. Kada odlazim automobilom negde, ona me prati. Uvek nosim metlu, vodu ili palicu za golf bilo gde da krenem“.

Druga stanovnica ovog naselja, Emili Alstin, dodala je kako brine za svoju decu koja žive u kraju, potvrđujući da se plaši za svoje unučiće kada su napolju: „Moje jednogodišnja unuka se doselila kod nas nedavno i plašim se da je izvedem napolje i kasnije kada bude malo otoplilo ne možemo imati goste, niti roštiljati. Deca koja idu pešice do stanice ujutru moraju ići u pratnji odraslih, ali su sada već dosta iskusniji i nose motke sa sobom“.

Verovali ili ne, ova ćurka nije jedina uhvaćena na kameri tokom terorisanja ljudi, jer je jedna žena ostala traumatizovana nakon što ju je čitava grupa ćurki napala dva puta tokom nedelje. Ona je zbog ovih nasrtaja pernatih razbojnika u konstantnom grču i ostao joj je strah od ptica sa kojim se bori svakoga dana zbog ogrebotina i rana koje su joj nanele.

Kako naučnici tvrde, ćurke mogu biti agresivne tokom sezone parenja, koja se uglavnom proteže od februara do aprila svake godine, ali ove ćurke osvetnici ipak deluju kao proročanstvo Saut Parka.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group