El Salvador omogućuje svojim građanima vladinu platformu za kriptovalute

Predsednik Republike El Salvadora, Najib Bukele, ponudio je svojim građanima bitkoin u vrednosti od trideset dolara kada se prijave na novu vladinu kriptoplatformu nazvanu Chivo...

Ranije ovog meseca, ova centralnoamerička zemlja ušla je u istoriju postajući prva na svetu koja je priznala bitkoin kao legalnu valutu. Bukele je predložio da se kriptovalute uvedu u glavne tokove Salvadora, nazivajući ovakvu meru Bitkoin zakonom, odobrenim u skupštini sa 62 glasa. Ovaj zakon stupa na snagu od sedmog septembra ove godine.

Na konferenciji za novinare, trideset i devet godina star lider Salvadora, pojasnio je svoj novi zakon i ponudio je novim korisnicima nakon prijave novac kako bi pristupili glavnoj vladinoj šemi. On je predstavio i novi vladin novčanik Chivo, koji će biti dostupan za skidanje putem iOS i Android platformi, osiguravajući javnosti sve mehanizme i potrebne upute koji će ih na najbži mogući način uključiti u svet kriptovaluta.

Kako je predsednik objasnio, nakon skidanja, instalacije i registracije na Chivo, korisnici će dobiti poseban nalog, na koji će dodatno leći bitkoin u vrednosti od trideset američkih dolara. "Ovo će biti omogućeno svima i ovaj novac je moguće koristiti", dodao je. Sa druge strane, dolarski bankovni računi u bankama ostaće isti kao i do sada, zajedno sa penzionim i platnim depozitima u ovoj zemlji.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group