Golijat - najveći pauk sveta

Ako se bojite paukova, bolje vam je da ne gledate video ispod našeg teksta...

Kao što vrlo dobro znate, priroda je ispunjena brojnim čudesima i vrstama, od kojih mnoge još uvek nisu otkrivene ili dobro istražene. U našoj zemlji, praktično se ne možemo susresti sa ničim toliko interesantnim, ali u drugim delovima sveta, životinje koje deluju kao da nisu sa ove planete se vrlo lako mogu sresti.

Jedna od njih je pauk Golijat, koji se smatra najvećim na svetu. Ovaj pauk može dostići dužinu od 30 cm, a može biti težak i do 170 grama. On spada porodicu tarantula, a za mnoge od nas deluje kao da je izašao iz horor filma.

Pored toga, ovog pauka prati čudan i jeziv nadimak - jedač ptica. Njegova ishrana zapravo nije bazirana na ptičjem mesu, ali nije retkost da pojede ponekog kolibrija. Zapravo, naučnici koji su ga otkrili su ga zatekli kako uživa u ovoj ptičici, zbog čega je i stekao ovaj nadimak.

Naravno, ovaj pauk se ne može naći u Srbiji, već svoje stanište bazira u prašumama Južne Amerike. Iako je ogroman i izgleda preteći, nije preterano opasan po ljude. Jačina njegovog otrova može se uporediti sa ujednom pčele. Ako ste dovoljno hrabri, pogledajte i video ispod našeg teksta, na sopstvenu odgovornost:

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group