Na obali Floride isplivao kokain vredan oko 1,2 miliona dolara

Potencijalno komično otrkiće više od dvadeset neidentifikovanih plutajućih predmeta koji su se nalazili u blizini Kejp Kanaveral svemirske stanice, pretvoreno je u neverovatnu zaplenu koja se sastoji od 27,2 kilograma kokaina...

Sudeći prema izveštajima lokalnih medija, paketi su najverovatnije došli iz nekog od brodova koji koriste narko dileri za transport i otkriveni su od strane lokalnog biologa i eko čuvara, koja je radila u ovom prostoru brojeći gnezda kornjača. Pravougaoni paketi su bili obloženi nepropustivim plastičnim slojem i zalepljeni trakama. Eko čuvar, Endži Čembers predstavlja deo tima civilnog inženjeringa pri vojnoj bazi, smeštenoj nedaleko od Kenedi Svemirskog Centra, agencije NASA.

Kada je otrkila narkotike, ona je obavestila obezbeđenje baze, koje je pozvalo odeljenje za narkotike iz Brevard Šerifovog odeljenja. Zamenici su se pojavili i bez sumnje identifikovali sadržaj paketa kao kokain, procenjen odokativno na oko 1,2 miliona dolara. Džozef Parker, komadant jedinice za narkotike, izjavio je prilikom dolaska kako sumnja da paketi sadrže drogu, startujući proceduru istrage i protokole zatvaranja na celokupnoj plaži. Sva droga je potpom transportovana na tajnu lokaciju i predata Državnoj Bezbednosti.

Parker je potvrdio da je veoma zahvalan Čembersevoj zbog njene budnosti i obećao je da ova zaplenjena količina narkotika neće stići na Američke ulice. Droga koja isplivava na obale Floride nije ništa novo. Nakon svega, ova država predstavlja glavnu rudu za transport opojnih supstanci iz Južne Amerike u SAD. Prošlog marta jedan snorkeling ronilac naišao je na kokain vredan 1,5 miliona dolara, plivajući u Florida Kizu, takođe primetivši da nešto pluta u vodi.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group