Najbolniji plemenski ritual inicijacije poznat ljudskoj vrsti

Australijski komičari, Hemiš Blejk i Endi Li, odlučili su da učestvuju u ritualu koji donosi najgori bol poznat čoveku...

Hamiš je odlučio da sa svojim prijateljem poseti jedno amazonsko pleme kako bi prošao njihov ritual punoletstva u Južnoj Americi. U programu koji je tada snimljen, par komičara upoznaje se sa brazilskim Satere-Mave plemenom i učestvuje u njihovoj inicijaciji, koja na veliku nesreću po Hamiša, uključuje rukavice ispunjene paraponera clavata ili metak mravima.

Toksin koji ova vrsta ispušta generiše najgori bol koji su ljudi u mogućnosti da iskuse i svrstan je na najvišem mestu Scmidt indeksa bola - tabele bolnih uboda insekata razvijene od strane entomologa Džastina Šmita. Kao što je na snimku moguće videti, Hamiš je automatski osetio ubode ovih mrava čim su članovi plemena na njegove ruke stavili vatrene rukavice.

Hamiš nikako nije bio impresioniran inicijacijom, urlajući 'šta sam to uradio, šta sam to uradio?'. Jedan član plemena rekao je da bi trebalo da pleše kako bi olakšao bol. "Ovo uopšte nije smešno. Kada se ne bih osećao dobro i moja majka mi predložila da igram kako bi mi bilo bolje, ja bih se potpuno razbesneo i verovatno zaigrao kazačok istovremeno", priznao je Endi. "Ovo je veoma čudan doktorski savet, zar ne?".

Hamiš koji se definitivno nije dobro provodio i nije mu bilo do šale odgovorio je kako ne želi da igra. Ovaj čovek zaista nije proveo najbolje vreme svog života jer je morao hitno brodom biti prebačen u bolnicu, gde su njegovu inicijaciju lekari tretirali morfijumom, antihistaminicima i antiupalnim lekovima. Ali dobro, njegov njegov neuspeli poduhvat dostigao je 7,3 miliona pregleda i preko pola miliona lajkova.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group