Najveći bodibilder zlatne ere otkriva kako mu je bilo tokom kliničke smrti

Čovek koji je nekada imao nadimak Frikenštajn zbog toga što je predstavljao najvećeg bodibildera na svetu, dizao je gvožđe tokom čitavog života sve dok se nije srušio na bini i bio klinički mrtav više od jednog minuta 1994. godine...

Pol Dilet je nekada bi ljubimac sveta profesionalnog bodibildinga. Čak i po pitanju podizanja čelika ovaj čovek je bio prava zver, sa pridevima napucan i napumpan koji se ne mogu ni primaći opisu onoga na šta je u svoje vreme ličio. Uprkos dostizanju vrhunca us svetu fitnes modelinga, on je zamalo potpuno ugasio svećice nakon što se srušio na bini tokom događaja održanog 1994. godine.

Ovo je bilo na Arnold Classic takmičenju, koje je dobilo ime po legendarnoj holivudskoj zvezdi i bivšem bodibilderu Arnoldu Švarcenegeru lično, ali se Dilet našao u veoma ozbiljnim problemima na bini prilikom svog nastupa.

Dilet je bio u ozbiljnom stanju dehidracije i jednostavno mu je organizam otkazao, što je zahtevalo hitnu lekarsku intervenciju i hospitalizaciju. Kada je stigao u bolnicu, Dilet je bio toliko slab da lekari nisu mogli ni venu da mu pronađu kako bi ga povezali na infuziju. Oni su pokušali četiri puta, ali nisu uspeli, a kada su se konačno snašli i uspeli da ga povrate, Dilet je bio potpuno šokiran kada je saznao da je bio potpuno ugašen, bez daha i pulsa više od jednog minuta.

U intervjuu datom za Generation Iron Fitness & Bodybuilding Network, on je izjavio: „Došao sam veoma blizu ivice, toliko je bilo loše. Moje srce i disanje su stali na minut, nešto više od jednog čitavog minuta. Probudio sam se u bolnici nakon čega su mi doktori rekli da su me oživljavali i da sam bio legalno mrtav čitav minut. Posle toga više nikada nisam bio isti“.

U svom umu, tokom ovog perioda kada mu je srce stalo, Dilet tvrdi da je zamišljao kako se nalazi u otvorenom prostoru sa svojim psom, stojeći na velikoj otvorenoj površini od stakla ispod i sa psom pored sebe. Kako je naglasio: „Nisam čak ni znao da sam otišao, znam samo da sam se osećao kao da se nalazim na otvorenoj površini koja je delovala plavo“. Četiri zvaničnika su bila potrebna kako bi se Dilet izneo sa bine nakon što se srušio, ali je on ipak nastavio da se takmiči još dve decenije posle svog kolapsa.

Sada, ovaj čovek veruje da je sport koji je on voleo i zbog kog je dobio svoj nadimak potpuno mrtav: „Voleo bih da ljudi mogu videti šta je bodibilding bio devedesetih“, zaključio je Dilet. „Potpisivali smo autograme dok nam prsti ne oteknu, obožavaoci su u to vreme bili neverovatni. Sada, kada govorim ljudima da je bodibilding mrtav, bodibilding nije ono što je nekada bio“.  

Problem sa Diletom u to vreme, makar zvanično – da ne pominjemo ono što se radi, ali ne bi smelo - kako sam smatra bio je delimično u tome što je njegov organizam imao previše kalcijuma, ali nedovoljno magnezijuma. Danas je ovaj čovek daleko mršaviji i deluje da je u dobrom fizičkom zdravlju.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group