Nakon 30 godina pušačkog staža pacijent donirao svoja pluća

Doktori Wuxi People's Hospital ustanove u kineskom Jangsu, izvadili su organe nakon što je pedeset dve godine star muškarac sa višestrukim bolestima pluća preminuo...

Ovaj pacijent potpisao je obrazac za donaciju svojih organa u slučaju smrti, dok je dr. Čen, transplantni hirurg koji je vodio operaciju izjavio: "Pacijent nije išao na skener pre smrti. Njemu je dijagnostikovana moždana smr i njegova pluća su donirana nedugo zatim.

Inicijalni indeks testovi kiseonika bili su potpuno dobri, ali kada su organi izvađeni, doktori su bili zgranuti njohovim izgledom i odmah su znali da neće moći da ih iskoriste. Zapravo, brojni pušači širom sveta imaju pluća koja izgledaju upravo ovako.

"Naš tim je odlučio da odbije ova pluća za transplantaciju. Ukoliko ste teški pušač vaši organi za disanje možda neće biti prihvaćeni čak i u slučaju da ih donirate nakon smrti." Sve što možemo uraditi jeste da pogledamo ova pluća i zapitamo se da li smo i dalje dovoljno hrabri da nastavimo sa ovom lošom navikom, dok svakome ko nije probao duvanski dim do sada u životu savetujemo od sveg srca da se istog kloni.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group