NLO istraživanja mogu dovesti do otkrivanja novih zakona fizike

Vojne sile širom sveta odavno pružaju uvid u svoje izveštaje vezane za susrete sa neidentifikovanim letećim objektima, sa novim slučajevima koji su poslednjih godina sve češći, toliko da je vojska SAD kreirala i posebnu jedinicu koja istražuje ove čudne pojave posebno obučenim osobljem...

Brojni izveštaji koje je Pentagon nedavno objavio uključuju misteriozne objekte primećene od strane pilota Američke Mornarice, koji putuju nebom neverovatnim brzinama naizgled prkoseći zakonima fizike.

Upravo zbog ovoga, sudeći prema lokalnim izveštajima, Rizvan Virk - MIT diplomac i osnivač Play Labs katedre na Masačusetskom Institutu - smatra da bi veliku grešku predstavljalo ne uzimati ovakve izveštaje za ozbiljno, posebno zbog naše budućnosti.

U poslednjem intervjuu datom NBC News mreži, Virk je naveo da jasan nedostatak interesovanja za neidentifikovane leteće objekte rezultira zbog haosa nastalog u odnosu dobijenih pravih informacija i dezinformacija, tabua koji prate ovu temu i pristrasnosti u redovima akademske zajednice.

Za ovog naučnika, proučavanje NLO fenomena potencijalno može redefinisati svu našu nauku, dovesti nas do razumevanja našeg mesta u univerzuma i novih napredaka u polju razvijanja materijala, biologije, kvantne fizike, kosmologije i društvenih nauka.

Da li je njegov pogled na situaciju neka vrsta koncenzusa? Naravno da nije. Ali prihvatanje koncepta od strane ovog naučnika dokazuje da linije ovakvih istraga pronalaze svoj put do svake pore društva, pa čak i zatvorenih institucija kao što je MIT.

Umesto da ljude ubeđuje kako neidentifikovani leteći objekti zaista postoje, Virk se nada da će uspeti da ubedi akademike i industrijske vođe da odstupe od svojih pristrasnosti i krenu u istragu otvorenog uma kako bi zajedno otkrili ko ili šta stoji iza svega, ko ili šta je kreiralo ove fenomene i na koji način oni funkcionišu.

Nagrada za sve koji nastave istraživanja u polju neidentifikovanih letećih objekata može biti ogromna, kako naučnik naglašava. "Na duže staze, tu bi moglo da se nađe nekoliko Nobelovih nagrada, a da ne pominjem nove zakone fizike, namenjene za sve one koji su spremni da se posvete problemu, makar bili ismevani u kratkom vremenskom periodu", zaključio je Virk.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group