Otpušten sa posla ali mu niko nije javio

U Njujorku jedan radnik na održavaju podzemne železnice postao je udarna tema svih medija nakon što je uhapšen zbog primanja plata u visini od četvrt miliona dolara, zarađenih pošteno na poslu sa koga je, prema navodima, bio otpušten pre četiri godine…

47 godina star Ronal Beri identifikovan je kao čovek koji tvrdi da nije znao da je bio otpušten sa svog radnog mesta pre četiri godine. Međutim, u njegovu odbranu dolazi i činjenica da nikada nije imao problema prilikom uzimanja nedeljne zarade tokom ovog perioda i regularno je primao izvode sa posla koji je navodno izgubio.

Beri je bio pod utiskom da je on od strane uprave kompanije postavljen na listu bolovanja, tvrdeći da je ovo rešenje ostalo na snazi najverovatnije od 2015. godine, kada je odsustvovao zbog visokog krvnog pritiska i astme. Berijeva ukupna zarada nakon vraćanja na posao i navodnog prestanka radnog odnosa do danas iznosi 250.000 dolara, koliko je dostigla pre nego što su se pojavile sumnje kod čelnika transportnog preduzeća velike jabuke.

Beri je kao čovek izgubljen u birokratiji uhapšen prošle nedelje zbog neovlašćenog ulaska u krug firme radi podizanja plate. U intervjuu datom New York Post publikaciji, Beri je opisao svoj šok prilikom hapšenja i nevericu vezano za vreme koje je prošlo pre nego što je uprava MTA primetila ovaj problem. "Nikada nisam primio poziv, niti mi je iko rekao, pisano ili usmeno, da sam otpušten. Redovno uzimam svoje čekove svake nedelje tokom je*ene četiri godine", izjavio je rezigniran.

Predstavljanje biometrijski skenera otisaka prstiju radi prijavljivanja na poslu smatra se okidačem koji je otkrio ovog radnika računovodstvu. Potpuno je nejasno kako je ovaj segment firme omogućio isplatama da se nastave toliko dugo, ali postoji velika mogućnost da bi bez predstavljanja novog sistema očitavanja otisaka prstiju Beri nastavio svoju vožnju još duže.

Prema njegovoj izjavi, on je pokušao da objasni svojim šefovima šta se dešavalo sve vreme, na šta je njegov pretpostavljeni izjavio da to nije njegov problem, već stvar računovodstva. Sa platom primljenom poslednji put prošle nedelje, bivši radnik železnice tvrdi da je ovo samo njena greška i da nije moguće da neko ko je otpušten ne dobije rešenje o otkazu ni u jednom momentu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group