Stidljivi piton ugrizao radoznalog avanturistu za čelo

Jedan Australijanac izgubio je dosta krvi nakon što se približio previše jednoj zmiji tokom svog pešačenja po prirodi...

Džoi Zejn je šetao parkom prirode Behana Džordž u Kairnsu, kada je naišao na pitona koji je odmarao na grani drveta. Australijanac je odmah izvaddio svoj telefon i krenuo da prilazi ovom gmizavcu kako bi ga bolje snimio. Na fotografijama i snimcima koji su postavljeni na društvene mreže, moguće je čuti Džoija kako govori: „Predivna zmija, odmah iznad Behana“.

Međutim, deluje da je zmija prilično stidljiva kada je u pitanju snimanje kamerama i nije dobro reagovala na ugrožavanje njenog ličnog prostora od strane ovog čoveka. Gmizavac dugačak dva ipo metra skočio je ka Džoijevom licu i ujeo ga, ostavljajući ga prekrivenim krvlju.

I dalje snimajući, Džoi je skinuo majicu kako bi zaustavio krvarenje na licu, objašnjavajući da krv šiklja iz njega. Kako je izjavio: „Napala me je veoma brzo. Dobro se osećam. Samo je ludo koliko krvi izlazi iz mog lica“. Kao da sam snimak nije dovoljno upozoravajuć, eksperti za zmije naglašavaju da ukoliko naiđete na nekog od reptila u divljini, potrebno je da ga ostavite na miru.

Iako piton koji je ugrizao ovog Australijanca poseduje snažan i brutalan ugriz, velike zube i jaku vilicu, na njegovu sreću on nije otrovan, kao gotovo sve ostale vrste zmija koje naseljavaju Australiju.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group