Stručnjak otkriva ključni znak koji pokazuje da je neko ubica

Stručnjak je otkrio "sitnice" na koje bi trebalo obratiti pažnju ako sumnjamo da je neko ubica...

Iako mnogi od nas obožavaju True Crimes serijale i poznaju sve detalje ubistava, sigurno je reći da većina nas verovatno ne bi mogla prepoznati ubicu koji stoji odmah ispred nas.

Kada razmišljamo o ubicama, možda pomislimo na očigledne "znakove", kao što su antisocijalno ponašanje, izbegavanje kontakta pogledom i zapinjanje na rečima. Ali, stručnjak je izneo stvarne znake na koje bi trebalo obratiti pažnju, a koji bi mogli značiti da ste zapeli u razgovoru sa serijskim ubicom.

Klif Lensli objasnio je da umesto velikih osobina ličnosti na koje obično obratimo pažnju, ubice često otkrivaju sebe kroz sitne detalje. Govoreći za The Hippocratic Post, rekao je: "Čak i najsamouverenije, najiskusnije ubice mogu se odati sitnim znakovima i gestovima lica, tela i glasa koji sugerišu da lažu. Ključ je u tome da znate šta tražite - pouzdane pokazatelje obmane."

Naravno, ove osobine ne garantuju apsolutno da je neko serijski ubica, ali su svakako česte. Dakle, ako želite da znate da li neko laže o tome da je ubica, postoji jednostavan način da dođete do istine. Nije bitno da li izbegavaju kontakt pogledom, počnu da se znoje ili izbegavaju pitanja.

Lensli je predložio postavljanje osnove istine: "Pričamo o stvarima koje su sigurne i istinite, kao što su njihova porodica, veštine, obrazovanje i nade i snovi. Tokom tog perioda, beležimo koliko često trepću, normalnu boju njihove kože, brzinu govora i kako održavaju kontakt očima. Kasnije, kada počne pravo ispitivanje, možemo proceniti promene ovih normalnih osnovnih obrazaca da bismo ocenili nelagodu, stres i laganje."

Neki kriminalci mogu koristiti kontakt očima da bi procenili da li njihov ispitivač veruje njihovim lažima, dok će drugi možda u potpunosti izbegavati susret pogleda. Lingvista Džon Bauden dodao je: "Prekidi u kontaktu očima koji ukazuju na obmanu obično su praćeni dodatnim obmanjujućim ponašanjem tela." Ovo ističe važnost sagledavanja govora tela u celini, a ne samo izdvajanja jednog neverbalnog znaka iz konteksta.

Važno je napomenuti da je svaka osoba jedinstvena i pokazivaće različite znakove pod pritiskom - što čini čitanje govora tela tako teškim. Dakle, ako ste želeli da uhvatite nekoga na delu, način da utvrdite da li neko laže je pronalaženje njihovih istinitih, osnovnih izraza i primetite kako se menjaju tokom ispitivanja. Ipak, najbolje je prepustiti to profesionalcima.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group