Vladar Dubaija nagradio ljude koji su spasili mačku

Četiri čoveka spasila su mačku, a zbog svog delanja i dobrote velikodušno su nagrađeni od strane zvaničnog vladara ovog emirata...

Zvuči kao fikcija, ali zapravo nije, jer su pretprošle nedelje, video snimci i fotografije ovog događaja preplavile internet, veličajući četiri muškarca koja su spasila mačku zaglavljenu na balkonu u veoma prometnoj ulici Dubaija i njegovog Diera dela.

Mačka, koja je bila gravidna u to vreme, dospela je na balkon drugog sprata i jedva se držala. Naser Muhamad - vozač autobusa iz Indije, Atif Mehmud - prodavac iz Pakistana, Rašid Mohamed - vlasnik bakalnice i Ašraf Bleinca - marokanski radnik obezbeđenja, okupili su se kako bi pomogli. Tri muškarca pronašla su staro ćebe, dok je jedan od njih napravio video snimak.

Snimak je objavljen na društvenim mrežama i nedugo potom je postao viralan, pa su ga objavile i brojne medijske stanice na svojim kanalima. Uticaj video snimka je dospeo čak i do Šeika Mohameda bin Rašida, potpredsednika i vladara Dubaija. On je podelio video na Twitteru i zamolio svoje pratioce da mu pomognu da dođe do aktera sa snimka, što su oni i učinili. Predstavnici vlade posetili su četiri muškarca i dodelili im koverte, u kojima se nalazilo po 50.000 Dhs, odnosno oko 13.700 dolara.

Kraljevska porodica ovog emirata poznata je po ljubavi prema životinjama, što su pokazali više puta. Nedavno smo bili u prilici da vidimo krunisanog princa, Šeika Hamdana Bin Mohameda Bin Rašida Al Maktouma, koji je na svom Instagram nalogu podelio fotografiju goluba koji se ugnjezdio na haubi njegovog Mercedes-AMG G63 modela. Princ je potom ogradio svoj automobil crvenom i belom trakom, kako bi ptica u miru izvela svoje ptiće.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group