Žena u Japanu pištoljem na vodu pokušala da ugasi Olimpijski plamen

Jedna žena u Japanu uhapšena je zbog pokušaja gašenja Olimpijskog plamena vodenim pištoljem...

Na klipu podeljenom na svim platformama i društvenim mrežama, moguće je videti ženu koja drži plastični pištolj na vodu prilikom prolaska Olimpijske baklje na njenom putu do grada Mito, pred Olimpijske igre u Tokiju. Žena, imena Kajoto Takahaši, protestovala je protiv Olimpijade u svojoj zemlji i može biti viđena kako cilja direktno na plamen tokom prolaska maratonca koji ga je nosio ka Senba Parku.

Tokom incidenta moguće je čuti ženu kako viče "okončajte Olimpijadu" i "nećemo Olimpijske igre, zaustavite ih", istovremeno pokušavajući da ugasi plamen u čemu su je osujetili redari od kojih je jedan blokirao mlaz komadom plastike. Noriaki Nagatsuka, zamenik gradskog policijskog odeljenja u Mitu, izjavio je da je 53 godine stara žena uhapšena zbog namernog ciljanja u trkača i mešanja u nošenje Olimpijske baklje.

Kako je zamenik šefa izjavila: "Ne možete jednostavno gađati ljude vodom bez dobrog razloga. Ona se očigledno nije igrala, ovo nije dečija igra, olimpijski plamen ne sme biti ugašen." Policija je izjavila da je maraton sa Olimpijskom bakljom potpuno prekinut zbog njenih postupaka i da je ova žena uhapšena na licu mesta. Policija je kasnije potvrdila da je maratonac uključen u incident predstavljao poslednjeg u nizu i da je bio na korak od svog cilja.

Za sada nije bilo dodatnih odlaganja ili protestovanja zbog događaja koji će se uskoro održati. Ovaj incident dolazi nakon što su organizatori događaja izjavili da će ceremoniji otvaranja igara moći da prisustvuje određeni broj gledalaca. Sudeći prema medijima, samo će selektovan broj VIP zvanica, uključujući i diplomate koji učestvuju u sponzorisanju događaja, biti pozdravljeno na stadionu sa 68.000 mesta prilikom startovanja Olimpijade 23 jula.

Asahi Shimbun novine tvrde da su organizatori bili primorani da iseku broj gledalaca, inicijalno procenjen na 10.000 posebnih gostiju, zbog pandemije korona virusa. Ovaj list takođe navodi da će se čitav događaj odvijati u devet sati uveče bez prisustva publike, kako bi se sprečilo okupljanje i zadržavanje ljudi u glavnom gradu Japana nakon njegovog završetka.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group