Greške koje ubijaju vaš telefon

Ako ovo radite, onda povećavate rizik da se vaš telefon polomi ili pokvari...

Mobilni telefoni su postali gedžeti bez kojih svakodnevni život ne bi mogao normalno da se odvija. Njih koristimo za buđenje, oni nam govore kakvo je vreme, da li ima gužve u saobraćaju, pokazuju nam najbrži put i nude nam još bezbroj informacija, tako da su bukvalno postali mini računari koje koristimo najmanje za telefoniranje.

Ovi pametni uređaji danas dolaze u različitim oblicima i specifikacijama, ali svi su oni osetljivi komadi tehnologije sa kojima se vrlo pažljivo mora baratati. Ipak, iako ih neprestano kosritimo, često se prema njima ophodimo kako ne treba i zbog toga nam se ovi skupoceni uređaji često i kvare.
Zato vam predstavljamo greške koje morate prestati da pravite, ako želite da vam telefon traje duže i radi bolje.

1. Sa telefonom radite stvari koje ste videli na internetu

Ovo je najčešći razlog zbog kojeg se telefoni kvare. Postoje mnogobrojni video klipovi koji pokazuju kako da telefon ubrzate, kako da ga poboljšate i kako da ga ulepšate, ali činjenica je da takvi klipovi često mogu dovesti do toga da vaš telefon upropastite i još više pokvarite.

2. Ostavljate ga pored prozora ili blizu radijatora

Telefoni u sebi sadrže moćne procesore koji se dosta greju, a kada telefon ostavite na suncu pored prozora ili u blizini radijatora, onda se telefon dodatno greje i tako se može pokvariti i oštetiti svoje komponente.

3. Silovito punjenje

Najčešći kvarovi koji se dešavaju na pametnim telefonima tiču se punjenja i konektora za punjenje. USB konektor za punjenje je vrlo osetljiv, a ako nasilno gurate punjač u telefon oštetićete konektor i tako sprečiti vaš telefon da se pravilno puni, što će drastično smanjiti vek bateriji.

4. Ne radite redovna Update-ovanja

Kada vam vaš telefon zatraži redovan Update, onda mu to omogućite, jer ćete tako obezbediti sistemu da se osveži i da radi besprekorno.

5. Kupujete jeftine kineske baterije

Uvek se trudite da kupujete identiču bateriju od istog proizvođača kada je menjate, jer u suprotnom možete imati bateriju koja neće raditi, koja će se istopiti ili u najgorem slučaju eksplodirati.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group