Kompanija LG predstavila najveći bežični OLED televizor na svetu

Više slika

Više slika

Displace TV je napravio veliku buku na CES 2023 sa svojom bežičnom OLED verzijom koja se lepi za bilo koju površinu, ali su brojni posetioci bili željniji da znaju šta im LG sprema…

Južnokorejski tehnološki gigant nije razočarao i predstavio je bežični televizor od 97 inča koji eliminiše HDMI kablove. 4K TV koji bežično prima sve svoje video i audio zapise zvuči sjajno jer, kako LG tvrdi, vaš dnevni boravak oslobađa svih onih kablova koji inače remete estetiku.

LG M3 je ogromni televizor od 97 inča, koji prima audio i video preko LG Zero Connect kutije. Sa dometom od 10 metara, korisnici mogu da postave svoju opremu za kućni bioskop kao što je set-top box kablovske televizije na jednoj strani sobe, dok je televizor postavljen na drugom mestu. Zero Connect kutija nudi video i audio prenos u realnom vremenu do 4K 120Hz.

Ipak, ovo nije potpuno bežični TV u poređenju sa Displace verzijom, jer proizvođači još uvek nisu pronašli rešenje da izbace kabl za napajanje iz jednačine, ali, ovaj LG model se može pohvaliti elegantnim dizajnom i nudi odličan kvalitet slike i fantastičan zvuk.

Iako LG nije podelio mnogo tehničkih detalja o M3, PCMag izveštava da televizija ne koristi opsege od 2,4 GHz ili 5 GHz koje koriste Wi-Fi i većina potrošačke tehnologije, već se radije oslanja na vlasnički standard, za koji LG tvrdi da nudi tri puta veću brzinu od Wi-Fi 6.

Pored slanja audio i video signala, Zero Connect kutija sa omogućenom glasovnom kontrolom takođe ima nekoliko portova, što znači da se na njih mogu lako povezati konzole za video igre, saundbarove ili kablovske kutije. LG navodi da će televizor biti dostupan u tri veličine u bliskoj budućnosti, uključujući modele od 83 inča i 77 inča.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group