Otkriveni novi detalji za Sony Playstation 5 konzolu

PS4 polako postaje zastarela konzola, a sve smo bliži novoj konzoli koju kompanija Sony trenutno priprema...

PS4 konzola predstavljena je 2013. godine, što znači da je ona prilično stara za gejming standarde. Kompanija Sony njavila je pre skoro godinu dana da je počela da radi na kreaciji nove gejming konzole, a sada napokon imamo i prve informacije koje su vezane za nju.

Kreator PS4 konzole, Mark Černi, izjavio je da trenutno radi na kreiranju nove konzole i da iako ona još uvek nije nazvana PS5, on je potvrdio da je ona definitivno naslednik PS4 konzole i da će biti sledeća konzola koja će podržavati igrice nove generacije.

Černi je izjavio da će ova konzola imati daleko jače specifikacije od svog prethodnika, ali da prelaz sa PS4 na ovu konzolu neće biti drastičan. To znači da će oni koji kupe ovu novu konzolu takođe moži da igraju igrice za PS4, što takođe znači da će se igre na CD-ovima još uvek koristiti.

Takođe, on je dodao da će se nova konzola posebno pozabaviti zvukom u igrama. Černi je objasnio da je zvuk u video igrama ostao nepromenjen još od stvaranja PS3 konzole, pa je odlučio da nova konzola ponudi sasvim drugačiji zvučni utisak, gde će gejmeri mnogo lakše i preciznije moći da odrede gde se nalaze i gde će zvukovi biti daleko relaniji.

Još jedna stvar koja će biti dodatno unapređena jeste i VR (virtuelna realnost) sistem, koji će verovatno moći da se primenjuje na sve igre nove generacije.

Foto: PlayStation Universe

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group