Apple u okviru zelenog poslovanja ulaže 200 miliona dolara u obnovu šuma

Kompanija Apple nedavno je otrkila da nije poptuno sigurna u uspeh svog projekta koji bi trebalo da je učini potpuno karbonski neutralnom do kraja ove decenije...

Kako bi osigurao dostizanje svojih ciljeva i ostvarivanje planova, tehnološki gigant pokrenuo je USD Restor Fund fondaciju u saradnji sa svojim parnerima Conservation International and Goldman Sachs.

Cilj ove fondacije jeste uklanjanje najmanje milion tona CO2 iz atmosfere svake godine, investiranjem u veliki broj projekata pošumljavanja. Apple postavlja fokus na radnim šumama, posebno onim u kojima je najpotrebnije što pre pokrenuti obnavljanje svetskog biodiverziteta.

Brend Apple se nije stideo da prizna svoju zavisnost od ovog projekta pošumljavanja radi dostizanja svojih ciljeva. Tehnološka kompanija procenjuje da će biti u mogućnosti da preseče 75 procenata svojih CO2 emisija do 2030. godine putem kreiranja proizvoda sa manjim otiskom i promena u sistemu dobavljačkog lanca.

Apple je naveo da će novi projekat predstavljati prvi svoje vrste koji se zasniva na ukljanjanju CO2 gasa iz atmosfere. Želje za ovakvim kretanjima u poslovnjau svakako mogu biti inspirisane i konkurencijom, jer je Microsoft predstavio svoj ambiciozni plan za uspostavljanje karbonski negativnog poslovanja u sličnom vremenskom okviru.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group