Don's Plum, zaboravljeni film Leonarda Di Kaprija koji nikada nećete videti

U suštini Leo definitivno ne želi da ga vidite.

Dok je još "gradio" svoju karijeru u Holivudu, Leonardo Dikaprio je pristao da se pojavi u filmu Don's Plum R.D. Roba zajedno sa svojim bliskim prijateljem Tobijem Megvajerom.

Priča o gotovo improvizovanom filmu odvija se u istoimenom restoranu i fokusira se na grupu prijatelja koji se tamo okupljaju svake subote uveče da razgovaraju o najnovijim vestima iz svog života, dok se duhovi, nekako ne razbuktaju.

Iako je snimljen između 1995. i 1996. godine, Don's Plum nije bio pušten u javnost sve do 2001. Međutim, i Dikaprio i Megvajer su se protivili objavljivanju filma jer su tvrdili da su pristali da se pojave u kratkom, a ne u 89-minutnom dugometražnom igranom filmu.

Pre toga, producent Dejvid Stutman je već preduzeo pravne mere protiv dvojice glumaca koji su aktivno pokušavali da blokiraju objavljivanje filma, što je rezultiralo kompromisom koji je predviđao da Don's Plum ne može biti pušten nigde unutar granica Sjedinjenih Država i Kanade, iako je bila dozvoljena međunarodna distribucija uz uklanjanje određenih scena po njihovom nalogu.

Skoro 10 godina kasnije, jedan od producenata, Dejl Vitli napravio je sajt i podelio vezu za strimovanje celog filma na platformi Vime - besplatno, bez ikakvih troškova - odakle je na kraju skinut kada su Dikaprio i Megvajer podneli tužbu za autorska prava. Iako je Vitli tehnički prekršio uslove prethodnog ugovora, ispalio je hitac u pravcu A-listera.

"Duboko sam tužan što smo 2016. godine svedoci besmislenog potiskivanja filma i umetnosti od strane jednog od najomiljenijih američkih glumaca. Dok svet slavi - a Amerikanci svakako slave - njegova velika filmska dostignuća, on bira da koristi gvozdenu pesnicu da potiskuju rad mnogih drugih umetnika, uključujući i sebe u filmu snimljenom pre 20 godina“, rekao je Dejl Vitli pre nekoliko godina.

Don's Plum je negde tamo na internetu, za one koji su dovoljno hrabri da prkose Leovim željama. 

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group