Elon Mask odgovara na optužbe da konzumira previše droge

Za Elona Maska se navodi da ima ozbiljan problem sa drogom, a ljudi koji su mu bliski veoma su zabrinuti, prenose mediji.

Elon Mask se oglasio povodom optužbi da je zavisnik od droge. Wall Street Journal je izvestio o upotrebi droge Elona Maska u članku od 6. januara 2024. Delimično se kaže: „Neki rukovodioci i članovi odbora strahuju da bi milijarderova upotreba droga – uključujući LSD, kokain, ekstazi i ketamin – mogla da naškodi njegovim kompanijama.

Kao osnov za ovaj strah navode se razne okolnosti koje pogađaju i neke menadžere u njegovim kompanijama. Kažu da je Elon Mask uzeo ketamin sa svojim bratom Kimbalom Maskom, koji je u odboru Tesle i SpaceX kompanije, iz čistog zadovoljstva. Takođe je navodno konzumirao druge ilegalne droge sa članom odbora SpaceX, Stivom Džervetsonom. U izveštaju se takođe navodi da je bivša izvršna direktorka Tesle, Linda Džonson Rajs napustila kompaniju zbog Maskove upotrebe droga.

Nakon što se Aleks Spiro, advokat Elona Maska žalio da se u članku navode „lažne činjenice“, javnosti se lično obratio i Elon Mask.

Osim „duvanja sa Roganom“, preduzetnik aludira na snimak podkasta sa Džoom Roganom 2018, tokom kojeg je konzumirao marihuanu pristao sam na NASA-in zahtev, da uradim 3 godine nasumičnih testiranja na droge. Nisu pronađene čak ni količine u tragovima droge ili alkohola.

NASA je zatim postavila pitanje da li je SpaceX radno mesto bez droge i zahtevala uverenja da će SpaceX zadržati svoj status jedinog državnog izvođača kome je dozvoljeno da prevozi astronaute do Međunarodne svemirske stanice.

Mask je takođe priznao da je koristio ketamin u prošlosti - ali je izjavio da to radi da bi lečio svoju depresiju.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group