Elon Mask se jednom družio sa sumo rvačem i nije dobro prošao

„Nekoliko minuta slave dovelo je do osam godina bolova u vratu“, kaže tajkun.

Elon Mask je nedavno pomenuo zloglasni meč sumo rvanja u kojem je učestvovao, opisujući ga kao „nekoliko minuta slave“ koje su dovele do „8 godina bola u vratu“.

Izvršni direktor Tesle i SpaceX kompanije se prisetio ovog događaja na mreži X,  nakon što je korisnik postavio fotografiju meča. Mask je rekao da je njegov pokušaj da baci rvača rezultirao ozbiljnom povredom, uzrokujući mu hronični bol koji je zahtevao višestruke operacije da bi se popravio puknuti disk.

Rvanje je bila tema razgovora od marta 2022. godine, kada je Mask koristio fotografiju da odgovori izvršnom direktoru Binance, Čangpengu Džaou, koji je doveo u pitanje Maskove fizičke sposobnosti usred izazova ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

Uprkos povredi, Mask nije bežao od budućih borbenih izazova. U junu 2023. izazvao je generalnog direktora Mete Marka Zakerberga na meč u kavezu usred glasina da će Zakerberg pokrenuti rivalsku Tviter platformu. Iako do obračuna nije došlo, Mask je nastavio da izražava svoju spremnost da se takmiči, kritikujući Zakerberga.

Čini se da je ovaj takmičarski duh među tehnološkim mogulima uobičajen. Zakerberg se takođe bavio mešovitim borilačkim veštinama, pobeđujući na takmičenjima u džiu-džicu, dok je osnivač Amazona Džef Bezos tokom godina primetno transformisao svoju građu.

Maskova spremnost da se takmiči, uprkos ranijim povredama, podvlači njegovu nemilosrdnu želju i otpornost, kvalitete koji nastavljaju da oblikuju njegovu javnu ličnost i poslovne poduhvate.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group