Kompanija Apple dobila zabranu prodaje iPhone modela u Brazilu

Brazilsko Ministarstvo pravosuđa zabranilo je prodaju iPhone uređaja u ovoj zemlji i tako će ostati sve dok kompanija Apple ne vrati punjače u kutije...

Ova južnoamerička zemlja novi zakon aktivirala je 6.septembra, zajedno sa kaznom koju je uručila ovom tehnološkom gigantu, koji prodaje svoje pametne telefone bez punjača još od izbacivanja iPhone 12 modela. Odluka o zabrani stupila je na snagu par dana pre izbacivanja iPhone 14 modela, što se dogodilo juče, sa Ministarstvom pravde i javne bezbednosti ove južnoameričke zemlje koje tvrdi da je prodaja telefona bez punjača jednaka prodaji nekompletnih proizvoda.

Odluka da se suspenduje prodaja iPhone modela došla je nakon što je Nacionalni sekretarijat za zaštitu potrošača u Brazilu pokrenuo istragu decembra meseca prošle godine, kada je Apple tužen zbog prodaje telefona bez odgovarajućeg punjača. Kompanija Apple tvrdi da je oduka o izuzimanju punjača vezana za zabrinutost o životnoj sredini i osiguravanje samoodrživih načina konzumacije, međutim ljudi nisu previše ubeđeni u to, posebno zbog toga što je kupovina preko potrebnog dodatka opet na korisnicima koji ga ne dobijaju na prvom mestu.

Brazilsko ministarstvo je poslalo zvanični dopis sa svim potrebnim objašnjenjima i stavkama kako bi osiguralo da je Apple upućen u suspenziju koja je na snazi, upozorivši kompaniju da će se smatrati višestrukim prestupnikom ukoliko nastavi da posluje na ovaj podli način. Ukoliko se sve nastavi, kompanija će se susresti sa novom, još većom kaznom, dodalo je ovo brazilsko zakonodavno telo.

Nakon ove najave, kompanija Apple je potvrdila da će apelovati na suspenziju i nastaviti da sarađuje sa brazilskom agencijom za zaštitu potrošača Senacon, kako bi se u međuvremenu svi problemi razrešili na vreme, preneo je Rojters.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group