Ona ima 39 godina i nova je „Miss Nemačke 2024.“

Da li je ova dama najlepša žena Nemačke?

Nakon ukidanja starosnih granica i parametara modela, takmičenja lepote dostižu novi nivo.

Predstavljamo vam novi standard lepote u Nemačkoj - arhitektu iz Berlina Apame Šenauer. Ona ima 39 godina, rodom je iz Irana i ima dvoje dece. U glavni grad Nemačke preselila se kao dete sa roditeljima. Prvo je imala status izbeglice, zatim je postala nemačka državljanka, a sada je zvanično najatraktivnija slobodna žena u zemlji.

Međutim, takmičenje u novom formatu takođe se teško može nazvati tradicionalnim: fizička atraktivnost učesnice nije glavni pokazatelj njiene pobede, mnogo je važnija individualnost. Uostalom, čak je i revija bikinija otkazana! I nisu stavili krunu na glavu pobednice, ali su dodelili titulu „Žena lider“ i isplatili bonus od 25 hiljada evra.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Max Klemmer (@maxklemmer)

Izgled Apame Šenauer, naravno, nije ni nalik modelima, njena frizura je u afro stilu i ima orijentalne crte lica. Ali, kako kažu gledaoci, bila je najšarmantnija i najveselija na takmičenju, stoga žiri nije dugo razmišljao kome da dodeli pobedu.

Inače, Nemci su bili podeljeni oko pobede Apame Šenauer. Neki su primetili da je lepota konačno postala prirodna i da pobednica ne izgleda kao rezultat rada plastičnih hirurga. Drugi su bili nezadovoljni što ne liči na Nemice i smatraju da je generalno pobednica mogla biti mlađa i vitkija.  

Ali, pobednica je sigurna u sebe. Ona smatra da zaslužuje ovu „krunu“.

„Preselili smo se u Nemačku da bismo moja sestra i ja mogle da živimo slobodno“, rekla je Šenauer. „Za mene su jake i hrabre žene moji uzori i uložiću sve napore da podržim mlade žene migrantskih korena. Želim da ohrabrim mlade žene da postanu najbolja verzija sebe, razviju samopouzdanje i sanjaju velike snove.”

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group