Proizvođač Toblerona se seli iz Švajcarske i zbog toga menja svoj ikonični logo

Više slika

Više slika

Toblerone će uskoro biti primorane da promene svoj logo jer proizvođač legendarne čokolade neće više imati mogućnost da koristi sliku Materhorn vrha na njenoj ambalaži...

Kompanija Mondelez International, koja stoji iza ove čokolade, pomera svoju proizvodnju iz Švajcarske i zahvaljujući pravilniku nazvanom Švajcarski akt, ona više neće biti u mogućnosti da uključuje ikonični planinski vrh na svom logou.

Ovaj brend će od sada nadalje biti primoran da koristi ’aerodinamički planinski logo’ dizajniran kako bi ocrtavao unikatni trougaoni oblik Toblerone, preneo je švajcarski Aargauer Zeitung. Pod ’Švajcarskim aktom’, nacionalni simboli i krst ove zemlje nisu dozvoljeni za upotrebu na pakovanjima i ambalažama ukoliko proizvodi ne podležu striktnim švajcarskim kriterijumima.

Švajcarski akt, koji je stupio na snagu 2017. godine, ističe da bilo koji proizvod koji nosi nacionalne simbole ove zemlje ili tvrdi da je ’kreiran u Švajcarskoj’, mora imati najmanje 80% sirovina koje stižu iz Švajcarske. Ovom striktnom zakonu podležu i mlečni proizvodi, koji moraju biti 100% švajcarski.

Portparol brenda Mondelez, izjavio je za Aargauer Zeitung: „Redizajn pakovanja predstaviće modernizovan i nešto uprošćeniji dizajn planinskog logoa, u skladu sa geometrijskom i trougaonom estetikom naše čokolade“. Toblerone se sele iz Švajcarske i zameniće svoj opis sa ’osnovano u Švajcarskoj’.  

Toblerone se proizvode u švajcarskom gradu Bernu od 1908. godine, ali je kompanije Mondelez najavila prošle godine da će svoje pogone preseliti u Bratislavu. Ova najava stiže nakon što su 2018. godine ljudi širom sveta ostali šokirani zbog ’skrivenog medveda’, koga su po prvi put primetili na Toblerone logou.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group