Weekend.15.: Provokativne teme, vruće rasprave i svetske aktuelnosti

Kakvo bi to bilo jubilarno izdanje najveće regionalne komunikacijske konferencije bez vrhunskog programa, vrućih rasprava, neočekivanih govornika i dobre zabave?

Za svoj 15. rođendan Weekend Media Festival posetiocima priprema nezaboravan doživljaj, prilike za networking i upoznavanje potencijalnih poslovnih partera i dovodi govornike koji će za tu priliku govornice svetski poznatih festivala i konferencija, zameniti onom rovinjskom.

Svetski poznati festivali sele se u Rovinj

Jubilarno izdanje Weekenda začiniće i govornici svetskog glasa koji se u svojim bogatim biografijama mogu pohvaliti nastupima na međunarodno poznatim, i priznatim, festivalima. Tako u Rovinj na Weekend.15 u sklopu Golden Drum međunarodnog festivala kreativnosti dolazi Ghada Wali, najmlađa TED govornica koja je predstavljala MENA regiju i jedna od najuticajnijih žena u Egiptu.

Uz ovu mladu i perspektivnu osnivačicu i vlasnicu uspešnog studija koja veruje da grafički dizajn zaista može promeniti svet, na Weekend.15 u sklopu Golden Druma dolazi još jedno poznato lice kreativne industrije. Fabio Seidl radi u Meti kao direktor za globalni kreativni razvoj i lično je odgovoran za kampanje nekih od najjačih brendova današnjice poput Facebooka, Instagrama i WhatsAppa. Da je pravi stručnjak i poznato lice svoje industrije svedoči preko 20 zlatnih lavova koje je osvojio u Kanu pa će posetioci sasvim sigurno biti impresionirani njegovim iskustvom i razmišljanjima o kreativnosti.

Šta ćemo jesti 2050.?

Jedna od najuzbudljivijih priča na Weekend.15 sigurno će biti i razgovor Nikole Pavešića iz Infobipa s Michael Seldenom iz kompanije Fineless Foods, jednim od trenutno najzanimljivijih food tech start upova na svetu.  Seldan je još 2014. razmišljao kako bi bilo dobro proizvoditi riblje meso bez stvarnog ubijanja riba i iskorišćavanja ograničenih resursa iz okeana. Ubrzo je sa svojim kolegom, prijateljem i istomišljenikom entuzijastično pokrenuo kompaniju Finless Foods koja danas proizvodi ćelijski uzgojene plodove mora i prva u SAD-u koja poslužuje ribu uzgojenu na ovaj način.

Društvena kritika u obliku panela

Uz „zelene“ rasprave i aktuelnosti iz kreativne industrije, Weekend svojim temama panela nikada ne zaobilazi ni događaje koje ne samo da utiču na poslovanje, već i menjaju smer istorije, pa će tako značajan deo programa biti posvećen i ljudskim pravima.

Kritiku društva tako će ocrtati učesnice panela o ženskim, ne samo reproduktivnim, pravima nakon Roe vs. Wade, slučaja koji je odjeknuo u javnosti i šokirao čitave nacije. TV novinarka Ivana Paradžiković, spisateljica i kolumnistkinja Milana Vlaović Kovaček i advokatica Vanja Jurić će odgovoriti na pitanje „Vodimo li ponovno bitke naših baka?“ i zašto nismo dopustili da nam mudra istorija bude dobra učiteljica života. 

Svatko ko je neko biće od 22. do 25. septembra na svojevrsnoj proslavi jubileja Weekenda uz prekrasni Rovinj kao kulisu. Stara Tvornica duvana postaje place to be u septembru pa #SAMODOĐI jer pregršt dobre zabave, korisna saznanja i trendovi u nastajanju, očekuju posetioce iz cele regije.

Generalni pokrovitelj Weekenda je Adris grupa, a sve novosti saznajte na www.weekend.hr.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group