Zaposleni kojima prete potencijalna otpuštanja oglasili se protiv Elona Maska

Samo nekoliko dana nakon što je Maskova kupovina Twitter platforme zaključena i nedugo nakon što su se pojavile glasine o velikom broju otpuštanja, zaposleni ove kompanije protestvovali su protiv potencijalnog egzodusa...

Sudeći prema izveštajima, otvoreno pismo od strane nenavedenog broja zaposlenih upućeno je direktno Masku i izvršni odbor kompanije Twitter ga sada prosleđuje iz sektora u sektor.

U pismu se navodi da je Elonov potencijalni potez koji uključuje otpuštanje 75% zaposlenih, što je oko 7.500 zaposlenih, potpuno bezobziran, ističući sve sadašnje i buduće štete koje može izazvati.

„Elon Mask planira da otpusti 75% zaposlenih u kompaniji Twitter, što će unazaditi ovu kompaniju i onemogućiti joj da služi javnosti kao društvena platforma. Pretnja ovakvog obima je zaista bezobzirna, podriva poverenje naših kupaca i korisnika u našu platformu i dolazi kao otvoreni čin zastrašivanja zaposlenih. Ne možemo da radimo svoj posao u okruženju koje je opterećeno konstantnim uznemiravanjem i pretnjama“, stoji u pismu.

Zaposleni su zatim podneli svoju listu zahteva trenutnom i budućem rukovodstvu, zahtevajući pravedne politike poslovanja za sve radnike i nastavljanje sa beneficijama kao što je rad na daljinu. Rad na daljinu kritikovan je od strane Maska ranije, koji je sugerisao da bi zaposleni kompanije Twitter trebalo da se vrate u kancelarije. Ovo pismo takođe nalaže da se zaštite različitosti među radnicima i zahteva da uprava ne toleriše diskirminaciju radnika na bazi njihove rase, pola, fizičkih invalidnosti, seksualne orijentacije ili političkih uverenja.

Kompanija Twitter bi tek trebalo da se obrati otvorenim putem i Elon Mask će potpuno kompletirati preuzimanje ove društvene mreže zaključno sa 28. oktobrom.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group