Tvoje mesto za uživanje – napravi bazen u svom dvorištu

Više slika

Više slika

Privatni bazen je oduvek bio oličenje luksuza i pratilac uživanja, a njegova popularnost iz godine u godinu sve je veća...

Kada pomislimo na bazen, najčešće zamišljamo kako se osvežavamo tokom vrelog letnjeg dana i opuštamo sa voljenom osobom ili porodicom pokraj sebe. Međutim, privatni bazeni nisu samo način da obogatite svoje slobodno vreme i pojačate svoj društveni status. Zapravo, oni su neprikosnoveni kada je reč o našoj formi i sveukupnom zdravlju, jer uključuju nešto što je najbolje u cilju osnaživanja, razvoja mišića i povećanja izdržljivosti, a to je plivanje.

Svima je već poznato da je plivanje najmoćniji trening, koji pomera granice i podiže fleksibilnost tela na viši nivo i istovremeno poboljšava kardiovaskularno zdravlje. Stoga, pored koristi koje donosi vašem društvenom ili porodičnom životu, bez guranja i gužve koje su karakteristične za javne bazene, predstavlja i moćno sredstvo koje će vam omogućiti da se aktivirate kad god vam odgovara, dok se istovremeno oslobađate psihičke napetosti i svakodnevnog stresa.

Ako ćemo iskreno, svi želimo da posedujemo jednu takvu oazu za opuštanje u svom domu, ali da bi naš san postao java, moramo da razmislimo o najvažnijim aspektima izgradnje kvalitetnih i dugotrajnih bazena...

Bazen kakav želim

Ako želite da stvorite svoju oazu uživanja na duge staze, najvažnija je hidroizolacija. Zamislite je kao neku vrstu „supermoći“ za svoj bazen, koja štiti zidove i pod bazena od curenja i štetnih efekata vode, sprečavajući njihovo oštećenje tokom vremena. Da bi se postigao ovaj cilj, majstori često koriste Mapelastic, fleksibilni cementni hidroizolacioni premaz. Verovatno niste znali da je ovaj materijal tokom poslednjih 30 godina ugrađen u više od 300 miliona kvadrata širom sveta u mnoge bazene, a može biti i u vaš. Bez brige se možete posvetiti potpunom opuštanju, avanturama sa društvom i uživanju u čarima koje bazen pruža!

Ako želite da dugo uživate u besprekornom bazenu, neka se vaš izvođač posebno posveti lepljenju pločica. Postoje mnogi lepkovi, ali samo neki, kao što je Ultralite S2 Flex, imaju karakteristike koje odlično „rade“ u bazenima. Ultralite S2 Flex s lakoćom reaguje na širenje i skupljanje podloge pri promeni temperature i osigurava da svaki detalj ostane savršeno na svom mestu. Ako ste za završnu oblogu izabrali prefinjen stakleni mozaik, budite uvereni da je ovaj lepak savršen izbor, jer njegova snežnobela boja i izuzetno fina granulacija donose dodatnu eleganciju i ističu boje i teksture mozaik pločica.

Zamislite ovu sliku – vaš bazen je sam po sebi spektakularan, ali ono što ga stvarno ističe i daje mu raskošan finiš jeste fuga Kerapoxy Easy Design. Ovaj izvanredan proizvod ne samo da povezuje pločice u besprekornu celinu, već svojim bogatstvom boja transformiše i osvežava njihov izgled. Pored toga, uz svoje „šljokičaste“ i metalizirane varijante može da pruži vašem bazenu poseban sjaj i šarm.

Ova specijalna masa, otporna na hemikalije za dezinfekciju i održavanje, osigurava dugotrajnost fuga i očuvan izgled bazena. Pruža blistavu čistoću i higijenu jer sprečava stvaranje i umnožavanje mikroorganizama, što je čini ne samo estetski prefinjenom, već i neophodnom za vaš bazen.

Bazeni za sport i hedonizam širom sveta i u Srbiji

Dok se gradi vaša dugo sanjana oaza uživanja, iskoristite priliku da uživate u hedonizmu u luksuznim hotelima širom Srbije. U bazenima i spa centrima hotela Fruške Terme na Fruškoj Gori, Crni vrh na Divčibarama, Tonanti u Vrnjačkoj Banji i u kompleksu Silver Lake Resort na Srebrnom jezeru vas očekuje neodoljiv užitak. Svi imaju nešto zajedničko – izgrađeni su uz pomoć vrhunskih Mapei materijala, koje odlikuje besprekoran kvalitet u svakom smislu. Još važnije, ovi materijali osiguravaju i besprekornu higijenu – nešto što je uvek na vrhu naše liste prioriteta.

Kada razmotrite sve prednosti koje donosi izgradnja sopstvenog bazena, shvatićete da je ostvarenje tog sna neizbežno. Uz pametno i iskusno odabrane materijale, možete izgraditi sopstveno arhitektonsko remek-delo, mesto stvoreno za nezaboravno uživanje, gde ćete se prepustiti opuštanju uz svoju omiljenu knjigu ili muziku, u društvu najbližih prijatelja i porodice, deleći trenutke smeha i radosti uz ukusan roštilj i osvežavajuće piće.

Kako sada ne poželeti da se prepustite čarima bazena, bilo da su oni unutar prelepih zgrada ili blistaju na otvorenom pod vedrim nebom? U tim čarobnim trenucima shvatićete koliko je život zaista lep i ispunjen, znajući da je ono što ste stvorili više od običnog bazena – to je vaše mesto radosti, zabave i nezaboravnih uspomena.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group