Stvari koje možete videti samo u Indiji

Indija je neverovatna i prelepa zemlja koju morate posetiti ako vam se za to ukaže prilika...

Ovo je jedna od najposećenijih zemalja na svetu i upravo u Indiji možete videti stvari koje ne postoje nigde drugde na planeti. Mi vam upravo predstavljamo te stvari koje će vas naterati da posetite ovu zemlju i da iskusite nešto drugačije, kao i da upoznate potpuno drugu kulturu, veru i ljude.

1. Treći pol - Hiđire

U Indiji se osobe transeksualne orijentacije nazivaju Hiđirama i smatraju se kao osobe koje su trećeg pola. One imaju sasvim normalna prava kao i svi ostali stanovnici Indije.

2. Surfovanje na bikovima

Ovaj sport je popularan u vreme žetvi i oranja zemljišta. Bikovi se uprežu tako da iza njih mladi muškarci voze drvene surf daske i istovremeno oru i pripremaju zemljište za nove useve.

3. Najveći potrošač zlata na svetu

U Indiji se iskoristi oko 838 tona zlata svake godine, pa ćete u hramovima i turističkim mestima na svkom koraku videti ukrase od zlata. Takođe, svi ukrasi koje žene nose napravljeni su od zlata.

4. Mostovi napravljeni od korenja

Ovi mostovi su prava turitička atrakcija i obavezno ih morate videti ako nekada budete putovali u Indiju.

5. 330 miliona bogova

80% populacije Indije veruje u Hinduizam, a u ovoj veri postoji oko 330 miliona bogova. Čak i najveći vernici ne znaju koji bogovi sve postoje.

6. Najviša statua na svetu

U Indiji se nalazi najviša statua na svetu koja je visoka 182 metra.

7. Najveća filmska industrija na svetu

Bolivud je naziv za filmsku industriju Indije i upravo je Bolivud najveća filmska indrustrija na svetu. Samo u 2018. godini, u Bolivudu je napravljeno 1813 filmova.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group