Ukoliko se nađete u Italiji muzej kompanije Lamborghini ne smete zaobići

Više slika

Više slika

Od kada je osnovana 1963. godine, kompanija Lamborghini važi za jednog od najboljih proizvođača superautomobila na svetu...

Možda ovaj brend nema sportski peidgre kao Ferrari, ali kompanija koja se nalazi u Sant'Agata Bolonjeze zadužena je za neke od najboljih primeraka u svetu autoindustrije. Svako ko poželi da uživa u ovom neverovatnom delu istorije autmobilizma, uvek može posetiti jedan od najlepših muzeja posvećenih četvorotočkašima, kada god se nađe u Italiji.

Ono po čemu se Lamborghini muzej izdvaja u odnosu na sve ostale konkurente je to što se nalazi na svega nekoliko metara od same fabrike, u sedištu italijanske kompanije i automatski je prepoznatljiv zbog toga što je u potpunosti izgrađen od stakla.

Nakon što stupimo u ovaj predivni muzej, susrećemo se sa hronološki predstavljenim automobilima, a tu su modeli kao što je originalni 350GT, Jajpa, Countach, Miura i prelepi zlatni LM002. Mašina koju porekeće V12 motor nalazi se na masivnim 335mm velikim gumama, prema kojima rekordne gume sa Camaro Z/28 modela 305mm deluju kao igračke. U ćošku prizemnog nivoa nalazi se predivni Diablo GT, jedan od najboljih modela ove kompanije svih vremena.

Za ljubitelje klasika, prava stvar kreće na drugom spratu, gde će ih prvo sačekati Reventon, jedan od svega 20 primeraka koji su ikada napravljeni. Baziran na Murielago LP640 modelu i sa detaljima Aventador serije, Reventon ostaje jedan od omiljenih modela sa ograničenom linijskom proizvodnjom.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group