Ulica crvenih fenjera u Amsterdamu biće zamenjena višespratnim erotskim centrom

Više slika

Više slika

Ulica crvenih fenjera u Amsterdamu predstavlja glavnu lokaciju za svakoga ko traga za dobrom zabavom tokom vikenda u ovom gradu...

Čak i oni srećno oženjeni ne moraju zaobilaziti ovaj čuveni deo holandske prestonice i njegove brojne legalne bordele, jer u njima postoji obilje bezazlenih zabavnih aktivnosti koje mogu upražnjavati, od posete seks šopovima, do odlaska na peep show ili u neki od obližnjih muzeja seksa.

Međutim, ovo neće trajati još dugo, jer će ikonična crvena neonska svetla možda biti zamenjena za stalno, sa oko 300 seksualnih radnika i zvaničnika koji žele da zamene ovaj distrikt sa višespratnim ’erotskim centrom’. Prošle godine, vlasti ovog holandskog grada odlučile su da ovaj deo mora biti zatvoren u pokušaju rešavanja problema kriminala i prevelike gužve u okolini.

Ono što bi trebalo da zameni Ulicu crvenih fenjera jeste nova građevina sa sto soba, namenjena za sve koji se bave ovim najstarijim zanatom i turiste koji tragaju za upijanjem ovog dela ’kulturnog’ nasleđa grada. Ova zgrada je sada zvanično dobila zeleno svetlo za izgradnju i predstavljaće dom novim barovima, prostorima za zabavu, restoranima i zdravstvenom centru. U međuvremenu, ono što je do sada predstavljala Ulica crvenih fenjera i čitava okolina ove turističke lokacije, biće pretvoreno u stambenu oblast.

Naravno, sve ovo nikako nije prošlo bez problema, od kojih je najveći taj što niko ne želi ’erotski centar’ pokraj svog doma. Prema originalnim planovima ovaj kompleks je trebalo da bude postavljen na devet različitih površina, uključujući luku i poslovni centar, ali je lokalno stanovništvo decidno odbilo ovakve mogućnosti. Gradonačelnik Amsterdama, Femke Halsema, nema nikakvog izbora osim da pronađe novu lokaciju za zamenu Ulice crvenih fenjera.

Međutim, uprkos rezervacijama koje ljudi imaju prema kreiranju ovog centra, Ulica crvenih fenjera je zaslužna za priliv od 200.000 ’seks turista’ svake godine. Sa druge strane, popularnost ovog dela grada među turistima nije dovoljna kako bi lokalno stanovništvo sa odobrenjem gledalo na kreiranje nove zgrade, tako da gradonačelnik i dalje želi da nađe nove lokacije za ovaj kompleks pre Božića.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group