Šta je 'sondiranje penisa' i zašto bi muškarci trebalo da ga izbegavaju?

Po svemu sudeći, pojavio se novi fetiš kod muškaraca koji je u centru pažnje, a doktori su se odmah udružili kako bi nam ukazali na brojne bolne probleme koje on može izazvati penisima...

Za početak, reći ćemo vam da ovaj tekst nije za one osetljivog srca i želuca.

Sondiranje penisa, odnosno sondiranje uretre, predstavlja trend u okviru kog se strani predmet tipično šipka od metala ili silikona, ubacuje unutar otvora penisa. Netfliksova rijaliti emisija, The Ultimatum: Marry or Move On privukla je pažnju na ovu praksu, kada je učesnik, Džejms Moris, objasnio da sondiranje penisa nije nešto u čemu on uživa. Ovaj termin je tada pretraživan više miliona puta na Google pretraživaču, i dospeo je u vrh liste trendova kada se radi o fetišima.

Ipak, doktori žele da nas upozore na brojne neželjene zdravstvene probleme koji mogu nastati kao posledica sondiranja penisa.

Jedna od prvih stvari o kojima su doktori govorili su naravno čistoća i higijena – ukoliko se odlučite da isprobate ovu tehniku, pobrinite se da predmet koji ubacujete unutar svog vršnjaka bude savršeno čist kako biste izbegli brojne gadne infekcije koje mogu dovesti do gadnih komplikacija.

„Kada se radi o sondiranju penisa, najveći problem jeste bezbednost”, kaže doktor Džošua Gonzales, urolog iz Los Anđelesa. „Želite da koristite isključivo sterilne stvari za tu aktivnost. Ono što kupujete sa Amazona ili drugih online prodavnica svakako ne dolazi sterilno do vaše kućne adrese”.

Ukoliko ste baš rešeni da isprobate ovaj trend, predmet koji ćete koristiti u te svrhe trebalo bi da sterilišete pre i posle svake upotrebe kako biste sprečili rast bakterija na istom. Doktor Gonzales preporučuje da to učinite tako što ćete ga otkuvavati tri do pet minuta, uz korišćenje antiseptika kao što je jod.

Ako kojim slučajem svoju „šipku” delite sa drugim ljudima, a ona nije pravilno očišćena, to može dovesti do razvijanja ozbiljnih seksualno prenosivih bolesti, kojih se nećete tek tako rešiti. Takođe, posledice sondiranja mogu biti i penilna nekroza, rane sa fistulama i perofracije. Pored toga, u naslovima novima smo mogli videti slučajeve brojnih muškaraca koji su završili u bolnici, jer nakon ubacivanja nisu mogli da izvuku šta god da su ugurali u svoj penis iz istog – bilo je slučajeva koji su koristili baterije, usb kablove i kanape.  

Većina ljudi koji završe u bolnici dospevaju tamo baš zato što ne mogu ukloniti predmet koji su koristili, budući da se on zaglavio tamo gde je dospeo. Ukoliko ste baš odlučni da probate ovaj trend, i osetite da je nešto pošlo po zlu, ne oklevajte i odmah idite kod lekara, pre nego što bude prekasno za to.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group