Beograd je bio epicentar najveće evropske proslave 150. rođendana Levi's 501®

Više slika

Više slika

Američki brend Levi's, kreator legendarnih farmerica 501®, je proslavio 150 godina od njihovog nastanka.

Na globalnom nivou brend je organizovao različite vrste aktivacija, od kojih je Levi’s žurka u San Francisku bila vodeći američki event, dok je Beograd bio domaćin velikog evropskog događaja posvećenog ovom ikoničnom modelu.

Od 20. do 21. maja 2023. godine u galeriji Štab u prizemlju šoping centra Galerija, imali ste priliku da se upoznate sa istorijom brenda Levi’s i modela 501®, da učestvujete u upcycling radionicama, dobijete savete vodećih srpskih stilista, te da učestvujete u razmeni džinsa i drugim zanimljivim aktivnostima. 

Tokom prvog dana događaja, mogli ste da personalizujete nove Levi’s modele u okviru Tailor shop-a ili da donesete nošene artikle brenda na manju popravku ili doradu.

Iskusni krojači i modelari vodili su posetioce na upcycling radionicama kroz proces kreiranja nekih novi stilskih favorita koristeći stari teksas, u skladu sa održivim modnim principima.

Tokom aktivacije „Denim Swap” mogli ste da svoje nošene Levi's komade garderobe zamenite za druga vintage izdanja.

Poznati srpski stilisti Ašok Murti, Vanja Pantin, Kristina Bekvalac i Stefan Orlić učestvovali su od 17 časova u "Speed date a stylist" segmentu i deliti savete o odabiru pravog kroja farmerica, nošenju džinsa u različitim prilikama, stilizovanju “denim on denim” kombinacija, kao i usklađivanju različitih krojeva farmerica sa različitom vrstom obuće.

Poslednji segment događaja u subotu bila je humanitarna aukcija zatvorenog tipa, na kojoj su se prikazali vintidž modeli 501® u reinterpretaciji Dragane Ognjenović, Igora Todorovića, Ane Ljubinković, Ines Janković, Matije Vujice, Tijane Žunić, Tamare Jarić, Nine Rajak, Dechko Tzara, House of Zla, Discipline, Aleksandra Zabunovića, Ivane Rabrenović i Dijane Malnar.

Sav prikupljeni novac donira se programu UNDP koji se bavi tretiranjem industrijskog otpada, naročito teksasa.

Za DJ pultom našao se Marko Nastić, jedan od najpoznatijih dižejeva i producenata u ovom delu Evrope.

Tailor i Repair shop su realizovani i u nedelju, 21. maja od 12 do 18 časova.

Na tematskim Upcycling radionicama imali ste mogućnost da iskažete svoju kreativnost i napravite igračke od džinsa, kao i modne dodatke od tekstila i aluminijumskih otvarača sa limenki.

Studenti Fakulteta organizacionih nauka su učestvovali u Case study izlaganju tokom popodneva i predstavili inovativna rešenja na temu održive mode, u skladu sa misijom brenda.

Nakon proglašenja pobednika, prisutni su uživali u nastupima miljenica mlađih generacija, hip hop pevačice Zere i DJ Lanne.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group