Trend - Moda

Dizajner Kenzo Takada umro od korona virusa

Japanska modna ikona i osnivač brenda KENZO, umro je od komplikacija COVID-19 virusa, prema rečima portparola luksuznog brenda. Dizajner je preminuo u američkoj bolnici u 81. godini.

„S neizmernom tugom brend Kenzo najavljuje gubitak svog proslavljenog umetničkog direktora, Kenza Takade. Svetski poznati dizajner preminuo je 4. oktobra 2020. godine zbog komplikacija povezanih sa Covid-19 virusom u 81. godini u američkoj bolnici“, napisano je u zvaničnoj izjavi brenda.

Takada je rođen 1939. godine u blizini Osake, a u Francusku je brodom stigao davne 1965. godine. Naselio se u Parizu i tamo proveo ostatak karijere, stvorivši skoro 8 000 dizajnerskih kreacija.

1976. godine otvorio je svoju prvu vodeću prodavnicu na pariskom Place des Victoires i od tada je postao jedan od vodećih ljudi u svetu mode. LVMH grupacija je kupila Kenzo 1993. godine, dodatno podižući vizualni dizajn Takade.

Foto:Hyperbeast

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group