5 načina da prepoznate lažni sat

Pazite se lažnjaka, ima ih puno...

Satovi su danas postali modni asksesoar koji često pokazuje vaše finansijsko stanje. Pošto su ovi intrumenti za merenje vremena neverovanto skupi, većina smrtnika ih ne može priuštiti. Međutim, postoje i brendovi koji kreiraju prelepe časovnike po prisupačnijim cenama, pa se i vi možete častiti nekim lepim časovnikom.

Ipak, falsifikatori i lažni satovi su se pojavili u velikom borju, pa je rizik da zavržite sa lažnim satom ogroman. Mi vam predstavljamo nekoliko načina kako možete prepoznati lažan sat.

1. Pazite gde kupujete sat

Ako sat kupujete u prelepom, ovlašćenom salonu koji se nalazi u samom centru, onda budite sigurni da ćete dobiti original. Ovakve radnje su pod stalnom kontrolom i inspekcijom, pa je teško da mogu da vam prodaju falsifikat. Ipak, ako sat kupujete u radnji koja nije ovlašćena i koja prodaje različite vrste satova, obratite pažnju.

2. Čuvajte se polovnjaka

Pošto većina od nas nema para da kupi nov skupoceni sat, mnogi se odlučuju da kupe polovni Roleks ili neki sličan časovnik. Tu je opasnost od lažnjaka najveća, jer vam neko može ponuditi kopiju koja ne košta ni približno onoliko koliko ćete je vi platiti.

3. Težina

Obratite pažnju na težinu sata koji držite. Kopije su obično lagane, jer u sebi ne sadrže komplikovane mehanizme. Ako primetite da vam sat mnogo lako leži u ruci, proverite to sa prodavcem ili sa nekim ko se razume u satove.

4. Obratite pažnju na detalje

Kopije se danas neverovatno verno prave, ali kopije ne mogu imati tako savršene detalje kao originali. To je pravi način da prepoznate lažnjake. Ako primetite da je logo proizvođača kriv, ili da nije na centru, to je savršeni dokaz da u ruci držite lažnjak.

5. Vodootpornost

Lažnjaci su obično vodootporni samo kada perete ruke ili kada ga blago pokavasite. Čim ga ubacite u vodu sa većim pritiskom, on će popustiti. Ovo je još jedan dobar način da proverite sat, ubacite ga u malo dublju vodu i proverite da li i dalje radi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group