Girard-Perregaux predstavio fenomenalni kosmički časovnik

Luksuzni časovničarski brend predstavio je svoj novi časovnik ograničenog izdanja pod nazivom Cosmos Infinity...

Novi ručni sat evolucija je Cosmos modela predstavljenog 2019. godine i predstavlja kreaciju tematske astronomije u novom izgledu koji kombinuje kućište od titanijuma 5. razreda sa crnim oniksi elementima sata i ručno nanesenim ružičastim akcentima. Upotreba crnog oniksa simbolizuje dubinu univerzuma i njegovu beskrajnu misteriju. Inače, celokupni dizajn i arhitektura sata ostaju nepromenjeni u odnosu na prethodni model.

Prikaz vremena se nalazi u indeksu 12 sati na brojčaniku, uz njega su dva globusa sa svake strane u 3 i 9 sati, koji su napravljeni od sjajnog crnog kamena oniksa. Zemaljska kugla s desne strane rotira se za 360 ° svaka 24 sata, prema zemaljskom vremenu. Nebeska kugla na drugoj strani označava tačno kretanje sazvežđa zodijaka označenih na njemu. Svaka kugla je ručno ukrašena mikro-bojom u ružičastom zlatu, ali se takođe može personalizovati ako kupac to želi.

U 6 sati je Neo most koji podržava turbijon. Snaga sata dolazi iz Calibre GP09320-1440 mehanizma obogaćenim vrhunskom završnom obradom. Časovnik je opremljen agresivno kutiranim safirnim kristalom u obliku kupole.

Pored toga, sat ima inovativan sistem navijanja i podešavanja pozadi koji zamenjuje tradicionalnu krunu. Cena sata je oko 300.000 USD, a biće napravljeno samo 8 primeraka, što ga čini izuzetno retkim primerkom.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group