Kompleksan i neverovatan- Bovet svemirski časovnik

Prošle godine Bovet je predstavio neverovatni časovnik Recital 26 Brainstorm Chapter 1...

Sat prepun neverovatnih detalja i horologije bio je posvećen astronomiji i imao je neobičan brojčanik sa kristalnim safirom. Švajcarski proizvođač luksuznih satova odlučio je da ga nadmaši predstavljanjem najnovijeg modela Recitala - Recital 26 Brainstorm Chapter 2.

Ovo je direktna evolucija nagrađivanog Recital modela iz 2019. godine i predstavlja  proslavu horološkog inženjerstva i starog zanata. Iako se sat iz drugog poglavlja nastavlja s istim osnovnim izgledom, fokusiran je na prikazima vremenskih zona, umesto da se koncentriše na astronomske vremenske paradokse. Brojčanik napravljen od sintetičkog safira odlikuje neobičan dizajn s izrazitim nagibom od vrha do dna. Prečnik je 47,80 mm, a visina je 15,50 mm na najdebljem mestu. Međutim, Bovet kaže da ga upotreba safira čini lakšim uprkos značajnoj veličini, jer je materijal zapravo lakši od titanijuma.

Unutar providnog kućišta nalaze se koncentrični valjci, rotirajuće kupole i trodimenzionalni indikatori koji neuobičajno merenje vremena. U poziciji od 12 sati je privlačan proziran plavi brojčanik koji pokazuje vreme. Neposredno ispod njega nalazi se dvostruki leteći turbijon koji ima funkciju sekundare.

Na poziciji 9 sati je rotirajuća kupola koja prikazuje fazu meseca na severnoj i južnoj hemisferi. A nasuprot njemu je još jedna rotirajuća kupola koja prikazuje vreme u drugoj vremenskoj zoni. Na njemu su upisana imena 24 grada koji predstavljaju 24 vremenske zone. O revoluciji dve kupole brine patentirani sistem radijalnog navođenja koji ima mini rubin valjke koji su smešteni na obodu svake kupole. Indikator rezerve snage nalazi se u gornjem delu kućišta koji je smešten između dva ležišta.

Bovet će proizvesti samo 60 ovakvih satov, što znači da je reč o ultra limitiranom izdanju. Cena jednog sata iznosiće 383 000 dolara.

Foto:Luxurylaunches

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group