OMEGA Speedmaster Moonwatch sa lakiranim belim brojčanikom

Od svog početka, OMEGA Speedmaster Moonwatch ima status ikone, simbolizujući istraživanje čovečanstva izvan granica Zemlje.

Sada je predstavljena najnovija iteracija ovog legendarnog časovnika, sa upečatljivim lakiranim belim brojčanikom koji odaje počast i istraživanju svemira i bogatom nasleđu Speedmaster modela.

Iščekivanje ovog novog modela počelo je u novembru 2023. godine, kada je prvi put viđen na ruci ambasadora brenda OMEGA Danijela Krejga na izložbi Planet OMEGA u Njujorku. Sada, nakon mnogo spekulacija, sat je zvanično predstavljen i trebalo bi da osvoji entuzijaste širom sveta.

U srcu ovog zadivljujućeg časovnika leži njegov retki beli brojčanik, pomak od tradicionalne crne varijante njegovih prethodnika. Ovaj izbor dizajna ne samo da nudi izuzetnu čitljivost, već služi i kao počast astronautskim svemirskim odelima, posebno onima koji se nose tokom šetnje svemirom.

Veza sa istraživanjem svemira duboko je ukorenjena u DNK Speedmaster sata, a NASA astronauti zvanično nose sat od 1965. godine i to je prvi sat koji se nosi na Mesecu.

Udubljujući se u istorijski značaj belog brojčanika, nalazimo priznanje pionirskom radu OMEGA sa prototipom ALASKA I 1969. Ovaj tajni NASA projekat je imao za cilj da dizajnira savršen svemirski sat, na kraju birajući beli brojčanik zbog njegovog efektivnog koeficijenta toplotne refleksije. Crveno ime Speedmaster na novom modelu odaje počast zaštitnom crvenom kućištu koje je okruživalo originalni sat ALASKA I, dodatno ojačavajući njegovo nasleđe.

Pored svoje estetske privlačnosti, OMEGA Speedmaster Moonwatch se može pohvaliti besprekornom izradom i funkcionalnošću. Kućište od nerđajućeg čelika od 42 mm dopunjeno je narukvicom sa uglađenim i brušenim detaljima, nudeći klasičan, ali savremen izgled. Dodatne opcije za kaiš, uključujući crni mikroperforirani kožni kaiš i kaiš od antibakterijske gume, zadovoljavaju različite želje, istovremeno osiguravajući udobnost i stil.

Sat pokreće Co-Axial Master Chronometer Calibre 3861, najnovija iteracija legendarnog kalibra 321 kome veruju astronauti tokom lunarnih misija.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group