Rafael Nadal i Richard Mille obeležili deceniju rada satom od milion dolara

2010. je godina kada je Richard Mille najavio partnerstvo sa teniskom zvezdom Rafaelom Nadalom, kao i ograničeni sat RM 027...

Horološko remek delo je prvo ove vrste koje je projektovano da izdrži neverovatne sile na Rafinom zglobu dok se takmičio na različitim šampionatima. Švajcarski proizvođač luksuznih satova sada je otkrio novi časovnik za obeležavanje 10. godišnjice neverovatnog RM 027 sata i partnerstva sa Rafaelom Nadalom.

Novo remek delo pod nazivom RM ​​27-04 je model RM 027 pete generacije i podiže horološki inženjering na viši nivo. Richard Mille je poznat po proizvodnji izuzetno laganih sportskih satova, ali RM 27-04 teži samo 30 grama!

Skeletirano kućište u obliku tonusa napravljeno je od TitaCarba - materijala koji je ojačan sa 38,5% ugljeničnih vlakana kako bi bio izuzetno izdržljiv i izuzetno lagan. Kućište dobija peskirani finiš i na levoj urezano ime „RAFA“. Sat dobija brojčanik inspirisan teniskim reketom.

Prema Richardu Milleu, kalibar sata RM27-04 može da se odupre ubrzanjima većim od 12.000 Gs – što je novi rekord za švajcarskog proizvođača satova. Ručno namotani pokret opremljen turbijonom ima 19 dragulja i 38-satnu rezervu snage.

„Posle 10 godina partnerstva i vremena koje sam proveo u Ričardovim timovima, još uvek sam fasciniran talentom, strašću i neprestanom potragom za izvrsnošću koje je obeležje brenda“, rekao je Nadal u izjavi. „Samo nekoliko ljudi na svetu može da postigne takav nivo tehničke sposobnosti.“, dodao je na kraju izjave.

Biće napravljeno samo 50 satova za svaki od njih biće dostupan po ceni od 1.050.000 američkih dolara.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group